Mainos

Ranskan presidenttipeli meni uusiksi

Valuuttarahasto IMF:n johtajan saama rikossyyte kuohuttaa Ranskan politiikkaa. Rahaston ranskalaisjohtajan Dominique Strauss-Kahnin puoluetoveri, sosialisti Segolene Royal pitää tietoa syytteestä tyrmistyttävänä.

Royal korostaa lausunnossaan, että Strauss-Kahn on syytön kunnes toisin todistetaan. Strauss-Kahnin on povattu pyrkivän sosialistien presidenttiehdokkaaksi ensi vuoden vaaleissa, mutta hänen peliään pidetään nyt pelattuna.

Hallitsevan UMP-puolueen edustaja Renaud Muselier arvioi, että presidenttikuviot ovat menneet täysin uusiksi. Hänen mukaansa tapaus on katastrofaalinen koko Ranskan maineelle.

Myös sosialistien johtaja Martine Aubry on ilmaissut järkytyksensä Strauss-Kahnin pidätyksestä New Yorkissa. Strauss-Kahnia syytetään Yhdysvalloissa raiskauksen yrityksestä ja vapaudenriistosta. Hänen epäillään ahdistelleen hotellin työntekijää.

Mielipidemittauksissa Strauss-Kahn on ollut suositumpi kuin Aubry ja Segolene Royal, joka kamppaili Nicolas Sarkozya vastaan vuoden 2007 vaaleissa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Katso Helena Petäistön juttu (Kymmenen uutiset 15.5.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.