Ranskan GP:n topit ja flopit: Charles Leclercin elekielessä on huolestuttavia piirteitä – Valtteri Bottaksen Alfa Romeosta synkät sanat ilmoille

Tulosruutu: Charles Leclerc keskeytti dramaattisesti, Max Verstappen voitti Ranskan GP:n

MTV Urheilun F1-toimitus listaa jokaisen ajetun osakilpailun jälkeen viikonlopun onnistujat ja epäonnistujat. Sunnuntain Ranskan GP:ssä riitti draamaa, kun Ferrarin Charles Leclerc ajautui kärkipaikalta seinään. Red Bullin Max Verstappen sen kuin kasvatti MM-johtoaan.

Verstappen kiitti ja kumarsi, kun edellä ajaneen Leclercin taival päättyi jo kisan alkupuoliskolla. Verstappen nappasi jo kauden seitsemännen voittonsa.

Alfa Romeon Valtteri Bottaksen kisa meni enemmän ja vähemmän suossa rämpiessä. Bottas tipahti heti ensimmäisellä kierroksella useita sijoja taaksepäin, eikä suomalainen saanut kunnon nousua aikaiseksi. Lopputuloksena oli 14:s sija.

TOPIT

Max Verstappen

Verstappen oli mestarimaisesti hereillä ja hyödynsi tarjottimelle tulleen sauman. Olisiko Verstappen voinut voittaa ilman Leclercin ulosajoa? Ei välttämättä. Mutta kukapa jossittelee tulosten äärellä. Verstappenin MM-sarjan johto on jo 63 pistettä. Red Bullin suoritusvarmuudella ja raa'alla nopeudella Verstappenin toinen perättäinen mestaruus on enemmän kuin lähellä.

Mercedes

Sijat kaksi ja kolme autolla, jonka vauhti ei pitäisi riittää kärkitaistoon. Ei huono. Toki fakta on se, että Mercedeksellä riittää kovasti pohdittavaa nykyauton kanssa. Onko siinä niin pahoja suunnitteluvirheitä, että se menee ensi kaudella totaalisesti uusiksi? Todennäköisesti. Mercedeksen loppukausi onkin yhtä saumojen haistelua. Kun joku on yhtälöstä pois, eli joku Ferrareista tai Red Bulleista, Mercedeksen pitää iskeä. Nyt se iski äärimmäisen kovaa.

Carlos Sainz

Upea nousu joukon hänniltä parhaimmillaan jo kolmanneksi. Ferrarissa riitti vauhtia ja Sainz otti siitä kaiken irti. Aina voi pohtia sitä, että onnistuiko italialaistallin rengastaktiikka toivotulla tavalla. Ferrari pelasi lopussa varman päälle. Sainzin rengasrikko ja potentiaalinen keskeytys olisi ollut liian kova pala Leclercin kohtalon jäljiltä.

Fernando Alonso

Alonso lähti päättäväisesti yhden pysähdyksen taktiikalla kisaan ja toi Alpinelle mainion lopputuloksen (6:s). Espanjalaisen tulevaisuuden yllä on ollut kysymysmerkkejä. Alonso näytti taas, että hän on yhä kovan tason kuski. Turha häntä on korvata.

FLOPIT

Charles Leclerc

Kun yhdellä virheellä on jättimäinen hinta. Pidettiinkö Leclerciä liian pitkään radalla? Sitä voi kysellä. Pieni lipsautus ja homma oli ohi. Ennen kaikkea huolestuttavinta oli se, miten Leclerc reagoi virheeseen. Tuntui siltä, kuinka hän jo osaltaan myönsi mestaruustappionsa. Takamatka on hirvittävän pitkä. Leclerc tietää, että hänellä on nopein auto, jolla hän ei ole pystynyt takomaan mestarimaista jälkeä.

Alfa Romeo

Todella heikko viikonloppu italialaissveitsiläiseltä tallilta. Yhtä hiljaista hiihtoa ja ongelmien kanssa painimista. Uusi kytkin ei auttanut mitenkään, kun Bottas jäi sutimaan viivalle. Vauhtia ei ollut tarpeeksi ja lopussa eteen tuli vielä lisää teknisiä huolia. Alfa Romeo on pahassa alamäessä.

AlphaTauri

Jos oli Alfa heikko, niin samaa voi sanoa AlphaTaurista. Kotikisaansa ajanut Pierre Gasly oli suurissa vaikeuksissa jo lauantain aika-ajossa, eikä sunnuntai tarjonnut yhtään mitään sen parempaa. Sija 12. ja japanilaiselle Yuki Tsunodalle keskeytys jo kisan alkupään kolarin jäljiltä. Totaalinen ohiviikonloppu.

Kevin Magnussen

Kaikki näytti enemmän kuin lupaavalta, kun Magnussen nousi joukon hänniltä jo pistesijojen tuntumaan. Sitten vauhti katosi. Kaiken kruunasi osuma Nicholas Latifin kanssa, mikä päätti tanskalaisen kisan. Hirveää ailahtelua. Haasissa olisi kuitenkin kohtalaisesti vauhtia. Se ei realisoitunut nyt tuloslistalle.

Lue myös:

    Uusimmat