Sakhirin GP:n topit ja flopit: Valtteri Bottas linjasi itse pahimman painajaisensa – nyt se kävi toteen

MTV Urheilun F1-toimitus listaa jokaisen ajetun osakilpailun jälkeen viikonlopun onnistujat ja epäonnistujat. Sunnuntain Bahrainin kisa sisälsi enemmän kuin ison annoksen draamaa. Valtteri Bottaksen kannalta pahin painajainen kävi toteen.

Kisan voittoon ajoi Racing Pointin Sergio Perez, joka nousi ensimmäistä kertaa F1-urallaan keskimmäiselle korokkeelle. Perez nousi kisan aikana joukon hänniltä kohti kärkeä. Viimeinen sinetti tuli, kun Mercedes sekoili pahemman kerran varikolla.

TOPIT:

Sergio Perez

Meksikolainen mutkisti entisestään Red Bull -kuljettajapalapeliä. Miten energiajuomayhtiö voi nyt kieltäytyä saumasta? Perezin sunnuntain tarina haki vertaistaan. Ensimmäisellä kierroksella joukon hännille, ja sieltä nousu kohti kärkeä. Ja kuten Lewis Hamiltonin kohdalla on nähty, tuuri ei ole vain tuuria, se pitää ansaita. Perez on ollut vakuuttava tällä kaudella. Joku voisi sanoa, että hän ajaa uransa parasta sesonkia. Sakhirin näytös oli kirsikka kakun päälle.

George Russell

Williamsin hitaus on hämännyt isoa yleisöä. Totuus on se, että 22-vuotias Russell on yksi F1-sirkuksen nopein kuljettaja. Britti ei ole syyttä mukana Mercedeksen juniorikuljettajien ohjelmassa. Toto Wolff on tiennyt tasan tarkkaan sen, miten kovasta lupauksesta on kyse. Lyhyellä varoitusajalla toisen auton rattiin ja yhtä dominointia sunnuntain kisassa. Jäätävä lähtö, jäätäviä ohituksia ja jäätävää renkaiden hallintaa. Pidä lakista kiinni, Valtteri Bottas!

Esteban Ocon & Renault

Kuin kaikessa hiljaisuudessaan Ocon tuli ja nousi ensimmäistä kertaa urallaan palkintokorokkeelle. Tässäkään tapauksessa tuuri ei ollut pelkkää tuuria. Ocon teki useita upeita ohituksia Bahrainin ulkokehäradalla. Ja mikä tärkeintä. Ocon oli Renault-kuskeista se, joka korjasi isoimman potin. Ranskalaisella on ollut vaikeuksia Daniel Ricciardoa vastaan. Nyt Ocon näytti, Fernando Alonson pyöriessä jaloissa, että missä kana pissii. Renaultille viikonloppu oli iso puolustusvoitto. Ranskalaistalli taistelee yhä tiukasti MM-sarjan nelospaikasta McLarenia vastaan.

POSIA JA NEGAA

Charles Leclerc

Monacolaiskuljettaja näytti lauantaina potentiaalinsa. Ferrarin heikolla autolla neljänteen ruutuun. Iso yllättäjä ja iso sulka hattuun. Mutta. Ahneus kostautui sunnuntaina. Leclerc yritti hakea jättipottia väärässä paikassa väärään aikaan. Liian pitkäksi venynyt jarrutus ja keula Perezin auton kylkeen. Game over. Lauantain posi vaihtui keskeytykseen ja lähtöruuturangaistukseen.

FLOPIT

Valtteri Bottas

”Jos hän voittaa minut, se ei todellakaan näyttäisi hyvältä minun kannaltani, jos saan ajaa normaalin kisan ja hän lyö minut selvästi. Yritän tietysti välttää sen.” Näin Bottas sanoi George Russellin Mercedes-siirrosta Sakhirin viikonlopun alla. Pahin painajainen kävi toteen. Bottas epäonnistui lähdössä ja Russell ehti edelle. Sen lisäksi Bottas ei onnistunut tekemään lewishamiltojena, eli nousemaan pidemmällä vedolla edellä olleen kuljettajan edelle. Bottas kärsi, Russellin tapaan, lopun rengassekoilusta. Mutta sitä ennen nähdyt tapahtumat jättivät huolestuttavan kuvan. Miten lähes untuvikko Russell sai yliotteen kokeneesta Mercedes-kuljettaja Bottaksesta?

Alexander Albon

Sakhirin GP:n lopputulokset ovat kuin myrkkyä Albonille. Samaan aikaan kun Perez onnistui nousemaan joukon hänniltä voittoon, Albon jäi ynnä muita -sijoille (6:s). Lauantain aika-ajossa Albon oli iso pettymys, eivätkä sunnuntain muutamat ohitukset kallistaneet isoa kuvaa parempaan suuntaan. Perezin voitto tiesi sitä, että Albonin Red Bull -asema on entistä tukalampi. Mitä hän pystyy enää tekemään, jotta hän saa pidettyä paikkansa? 

Alfa Romeo

Vaikeaa on. Alfa Romeon kuljettajista Antonio Giovinazzi onnistui säväyttämään lauantain aika-ajoissa, mutta sunnuntaina meno oli tuskallista. Giovinazzi yritti taistella, valahtaen lopulta sijalle 13. Kimi Räikkönen puolestaan oli koko kisan ajan joukon hännillä. Alfa Romeo kaipaa isoa piristysruisketta talven aikana. Se kaipaa apua Ferrarilta, mutta myös itseltään.

Lue myös:

    Uusimmat