Mainos

Ranskan F1-kisassa vieraillut Jules Bianchin isä: ”Halo ei olisi pelastanut Julesin henkeä”

Japanin 2014 F1-kilpailussa vakavan päävamman saanutta ja yhdeksän kuukautta myöhemmin onnettomuuden seurauksena menehtynyttä Jules Bianchia muisteltiin viime viikonloppuna Ranskan Paul Ricardilla F1-kisaviikonlopun yhteydessä. Bianchin isä Philippe Bianchi harmittelee, ettei Formula ykkösten omistaja Liberty Media ole tukenut hänen pyörittämäänsä Jules Bianchin säätiötä.

Philippe Bianchi on iloinen, että Ranskan osakilpailu on palautettu F1-sarjan ohjelmaan kymmenen vuoden tauon jälkeen.

– Hieno asia, koska Ranskan moottoriurheilulla on upea historia. He ovat tehneet hyvää työtä ja rata on hieno. Toivoisin, että Juleskin olisi voinut ajaa täällä, mutta tilanne on, mikä on, Philippe Bianchi toteaa Daily Mailin haastattelussa.

Paul Ricardin rata tuo Philippe Bianchille lämpimiä muistoja.

– Asuimme Julesin kanssa lyhyen matkan päässä täältä. On tärkeää, että ajetaan täällä.

Bianchin perhe ei ollut paikan päällä Paul Ricardin kisassa vain katsojina.

– Keräämme Julesin äidin Christinen ja sisaren Melanien kanssa rahaa säätiölle. Pyrimme rahoittamaan Nizzan sairaalaan, jossa Jules kuoli, simulaattorin. Se auttaa vakavia päävammoja kolareissa saaneiden ihmisten toipumisprosessia. Sen jälkeen puuhaan sitten muita asioita, kuten ”Bianchi-ajokoulua”, joka auttaa nuoria kuljettajia, karting-rataa sekä Julesille omistettua museota, jossa on vanhoja autoja ja palkintoja, Philippe Bianchi selventää projektejaan.

– Säätiö on elämäni, intohimoni. Minulle olisi vaikeaa olla täällä, ellei perhe tekisi jotain. Muutoin kukaan ei muistaisi Julesia, hän jatkaa.

Formula ykkösten kaupalliseksi omistajaksi tullut Liberty Media-yhtiö ei kuitenkaan ole tukenut säätiötä.

– Ei ollenkaan, paljastaa Bianchi.

– Julesin tarina ei ole hyvä. Ei positiivinen. Ymmärrän. Japanin kolari oli kammottava asia ja shown pitää jatkua, Bianchi toteaa.

Jules Bianchi sai kohtalokkaan päävammansa ajauduttuaan vesiliirrossa ulos radalta törmättyään Suzukan radalla toista autoa siirtämässä olleeseen pyöräkuormaajaan. Jälkikäteen on spekuloitu, että tänä vuonna käyttöön tullut halo-turvakaari olisi voinut pelastaa Jules Bianchin hengen.

Philippe Bianchi tyrmää väitteet.

– Halo ei olisi muuttanut Julesin tapauksessa mitään. Kolari oli niin raju.

Bianchin perheen hyvä ystävä Charles Leclerc debytoi tällä kaudella Formula ykkösissä Sauber-tallissa. Philippe Bianchi auttoi Leclercia aikoinaan kartingissa ja Jules Bianchi oli Leclercille kuin isoveli.

– Charles aloitti kartingin kanssani ja hänen isänsä on kuin veljeni. Olen iloinen, että Charles puhuu Julesista paljon. Minun ei ole helppoa olla kisoissa paikan päällä, mutta haluan nähdä hänet (Leclercin), Philippe Bianchi kertoo.

Ferrari tukee Leclercin uraa. Huhutaan, että Leclerc voisi päästä Ferrari-talliin jo ensi kaudella.

– Toivon Charlesin saavan mahdollisuutensa. Kuten Julesista olisi voinut tulla, voi hänestä tulla maailmanmestari. Toivon niin. Se tekisi minut onnelliseksi ja varmasti olisi tehnyt Julesinkin, Philippe Bianchi kommentoi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.