Charles Leclercin surmansa saanut ystävä olisi päässyt Ferrarille

Ferrarilla ensi kaudella kisaava Charles Leclerc muistelee F1:n podcastissa kummisetäänsä Jules Bianchia. Todennäköisesti Bianchi olisi päässyt Ferrarille, mutta hänen elämänsä päättyi Suzukassa 2014 tapahtuneessa traagisessa onnettomuudessa.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – USA:n GP viikonloppuna

Lauantai: Harjoitukset klo 20.55, aika-ajo klo 23.55
Sunnuntai: USA:n GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Bianchi ajoi kilpaa Marussia-tallin autolla Ferrarin tuella. Hän oli Ferrarin sopimuskuljettaja ja ajoi Ferrarin F1-autolla testejäkin.

Leclerc on vakuuttunut, että Bianchista olisi tullut Ferrarin kilpakuljettaja.

– Jules olisi ansainnut paikan Ferrarilla enemmän kuin kukaan muu. Hän oli jo todistanut kykynsä ja olisi ollut vain ajan kysymys, milloin hän olisi sen paikan saanut, toteaa Leclerc.

Leclerc toteuttaa 2019 unelman, joka hänen kummisedältään jäi saavuttamatta.

– Kun nyt itse menen sinne, pyrin menestymään niin hyvin kuin mahdollista, vain häntä kiittääkseni. Hän teki vuokseni niin paljon.

Bianchi oli Leclercille idoli. Samalla myös eräänlainen isoveli.

– Isämme olivat parhaita ystäviämme ja perheemme olivat hyvin läheisiä. Jules antoi minulle paljon neuvoja vuosien aikana ajamisesta, Leclerc toteaa.  


Bianchi pyörähti Suzukassa ulos radalta ja törmäsi toista autoa siirtämässä olleeseen pyöräkuormaajaan. Hän sai vakavan päävamman, eikä herännyt enää koomasta. Bianchi kuoli sairaalassa yhdeksän kuukautta myöhemmin.

Kummisetänsä traagisesta onnettomuudesta Leclerc kuuli oman kilpailunsa yhteydessä.

– Olin silloin Jerezissä Formula Renault-sarjan kauden päätöskilpailussa. Se tapahtui noin tuntia ennen kisaani, eikä isäni kertonut minulle. Hän ei halunnut kertoa. Luin siitä sosiaalisesta mediasta. Se oli valtava shokki, Leclerc muistelee.

Muuttiko ystävän karmea kohtalo Leclercin asennetta autourheiluun?

– Ei muuttanut. Tässä sarjassa tietää, että tämä on vaarallista, Leclerc vastaa.

Leclerc väittää, ettei koskaan ole pelännyt kilpa-auton ratissa.

– Jos pelkäisin, olisi parempi lopettaa kilvanajo, koska pelätessään suoritustaso putoaa. En ole itse koskaan pelännyt. Ajaessa pelkoa ei tunne.


Lue myös:

    Uusimmat