Ranskan avointen järjestäjille sataa kritiikkiä: Naisten välierät siirrettiin hiljaisille sivukentille

Ranskan avointen järjestäjät saivat perjantaina osakseen täyslaidallisen arvostelua päätöksestään siirtää naisten välieräottelut pienemmille sivukentille Roland Garrosin tennispyhätössä. Alun perin nämä kamppailut oli tarkoitus pelata 15 000 katsojan Philippe Chartier -areenalla, mutta sateiden vuoksi viivästynyt aikataulu sai järjestäjät muuttamaan suunnitelmia.

Niinpä Ashleigh Barty ja Amanda Anisimova pelasivat 10 000 katsojaa vetävällä Suzanne Lenglen -kentällä, ja 5 000 katsojan Simonne Mathieulle sijoitettiin Marketa Voundrousovan ja Johanna Kontan välierä. Ottelut alkoivat aamupäivällä kello 11 paikallista aikaa, jolloin katsomot olivat puolillaan. Alkuperäisen ohjelman mukaan välierät piti pelata pääareenalla jo torstaina.

Päätöstä sivukentillä pelaamisesta perusteltiin sillä, että myös perjantaiksi ennustettiin sateita. Neljän välieräottelun pelaaminen Chartierilla olisi ollut riski, ja sinne oli myyty erillisiä lippuja miesten välieräotteluihin.

Brittipelaaja Konta oli yksi päätöksestä tuohtuneista.

–  Minun hommani on tulla tänne viihdyttämään yleisöä, ja uskon tehneeni niin. Jos järjestäjien mielestä se ei ole esilletuomisen ja juhlimisen arvoista, niin keskustelua on käytävä heidän kanssaan, ei minun.

Naisten WTA-kiertueen päällikkö Steve Simon piti siirtoa "epäreiluna ja epäsopivana". Entisen huippupelaajan Amelie Mauresmon sanavalinta oli vielä rajumpi. Ranskalaisen mielestä järjestäjien päätös oli "häpeällinen".

Lue myös:

    Uusimmat