Fanit eivät halunneet katsoa naistennistä, myivät lippunsa pois – tähti tyrmistyi: "Kuinka voi tuomita etukäteen?"

Tenniksen Ranskan avoimien katsojat ovat myyneet sunnuntain iltatapahtuman lippujaan pois. Taustalla on se, että sunnuntain iltatapahtumassa pelataan ensimmäistä kertaa tänä vuonna naisten ottelu. Fanien reaktio sai tennistähti Ons Jabeurin lataamaan suorat sanat.

Maailmanlistalla seitsemäntenä oleva Jabeur metsästää Ranskan avoimissa uransa ensimmäistä grand slam -turnausvoittoa. Jabeur ylsi viime vuonna kahdesti finaaliin, mutta hävisi molemmilla kerroilla.

Tennisturnauksen ensimmäisen seitsemän päivän aikana vain miehet ovat pelanneet iltaotteluissa. Nyt sunnuntain iltapelissä kohtaavat Yhdysvaltojen Sloane Stephens ja Valko-Venäjän Aryna Sabalenka. 28-vuotias Jabeur sai kuulla, että merkittävä osa katsojista on myynyt lippunsa pois, koska he eivät halua katsoa naisten ottelua.

– On aika muuttaa lähestymistapaa. Minusta tuntuu, että monet ihmiset eivät katso naisten otteluita, koska he pitävät itsestäänselvyytenä, että siitä tulee surkea ottelu. Mutta, asia ei ole niin. On monia loistavia otteluita, Jabeur sanoi Reutersin mukaan.

Jabeur haluaisi kaikkien antavan mahdollisuuden naistennikselle.

– Naiset harjoittelevat kovaa, pelaavat hienoa tennistä.. Kuinka voit tuomita etukäteen naisten ottelun näkemättä sitä? Toivon, että asenne muuttuu ja että näille naisille, jotka työskentelevät kovasti päivästä toiseen, annetaan mahdollisuus. Koska rehellisesti sanottuna teemme paljon uhrauksia, joita miesten ei tarvitse tehdä kiertueella, Jabeur totesi.

Iltaottelut otettiin Ranskan avoimissa käyttöön viime vuonna. Tuolloin ilta-aikaan pelattiin vain yksi naisten ottelu. Loput yhdeksän olivat miesten otteluita.

Lue myös:

    Uusimmat