Ranskan avoimet siirtyvät koronaviruksen vuoksi, tennistähdet suivaantuivat päätöksestä – "Kaikki kärsivät tästä katastrofista"

Ranskan arvostettu grand slam -turnaus siirtyy pelattavaksi syyskuun loppuun koronaviruksen aiheuttaman uhan vuoksi. Yllättävä siirtopäätös ei miellyttänyt tennispelaajia lainkaan.

Ranskan Tennisliitto ilmoitti tiistaina, että massakentällä pelattava Ranskan avointen grand slam -turnaus siirtyy pelattavaksi syys-lokakuun vaihteeseen koronaviruspandemian vuoksi. Turnaus alkaa vain seitsemän päivää US Openin jälkeen osuen näin ollen keskelle kovilla kentillä pelattavien turnausten pätkää.

Päätös on saanut monet tennispelaajat vihaiseksi. ATP-pelaajayhdistyksen Vasek Pospisil ilmaisi mielipiteensä Twitterissä.

– Tämä on niin vaikeaa aikaa. Kaikki kärsivät tästä katastrofista. Kommunikaation ja yhteistyön pitäisi olla etusijalla ratkaisujen löytämiseksi, eikä tehdä ylimielisiä ja itsekkäitä päätöksiä, jotka vaikuttavat kiertueeseen negatiivisella tavalla, Pospisil kirjoittaa.

Pospisil sai taustatukea useilta muilta tennispelaajilta.

– En halua osoittaa sormella ATP:ta, mutta tämä osoittaa lajimme ongelmat. Neljä isointa turnausta on yksityisomistuksessa, ja he voivat tehdä mitä haluavat, Noah Rubin kirjoittaa.

Myös kirkkaimpien naistähtien joukkoon lukeutuva Naomi Osaka ihmetteli tuoretta päätöstä.

– Anteeksi mitä, Osaka kummasteli siirtopäätöstä.

Lue myös:

    Uusimmat