Mainos

Ranskalaiset: Le Pen vaara demokratialle

Ranskalaisten vihamielisyys äärioikeiston johtajaa Jean-Marie Le Peniä kohtaan on hieman laantunut. Le Parisien -lehden tänään julkaisema mielipidekysely osoittaa, että noin viidennes ranskalaisista haluaa tukea Le Peniä tai on iloinen hänen poliittisista saavutuksistaan. Arvostelijoiden joukko on silti enemmistönä.

Hieman yli puolet vastaajista ilmoittaa pelkäävänsä Le Penin menestystä tai haluavansa taistella sitä vastaan. Runsaat 60 prosenttia ranskalaisista pitää äärioikeistolaista johtajaa vaaraksi demokratialle.

Samalla kuitenkin jopa 70 prosenttia on sitä mieltä, että Le Penin Kansallinen rintama -puolueen pitäisi saada edustus parlamenttiin. Vielä vuosi sitten tehdyissä kyselyissä yli 85 prosenttia ranskalaisista suhtautui äärioikeiston johtajaan nuivasti.

Le Parisien -lehti teki mielipidekyselyn sen jälkeen kun äärioikeistolainen kansallinen rintama -puolue oli saanut haltuunsa jo neljännen kaupungin Etelä-Ranskassa. Kyselyä varten haastateltiin maanantaina hieman yli tuhatta ranskalaista.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.