Ranskalaisautoilija näytti keskisormea peltipoliisille – vankilatuomio uhkaa

0:12

Ranskassa autoilevien kannattaa muistaa kohdella myös peltisiä lainvalvoja kunnioituksella.

VIDEO: Onko tämä video kuvattu Venäjällä vai Klaukkalassa? Täysin järjetön hinaussuoritus päättyi törmäykseen – LUE JUTTU

46-vuotiasta ranskalaismiestä voi odottaa jopa neljän kuukauden vankeustuomio tämän näytettyä keskisormea poliisin kahdelle automaattiselle nopeusvalvontakameralle keväällä 2015.

Mies myönsi ylinopeuden ja maksoi sakkonsa mukisematta, mutta kiistää keskisormien olleen mielenosoitus poliisin toimintaa vastaan. Hän kertoo olleensa tuolloin puhelimessa tyttöystävänsä kanssa, mutta ärsyyntyneensä tämän ryhdyttyä puhumaan entisestä heilastaan.

– Keskisormi oli tarkoitettu tyttöystävälleni, mies puolustautui.

7 500 euron sakot tai pahimmassa tapauksessa vankilaan

Syyttäjän mukaan kyseessä on "julkisessa tehtävässä työskentelevän henkilön kunnian loukkaaminen", josta voi Ranskassa seurata lievissä tapauksissa korkeintaan 7 500 euron sakko, mutta vakavammissa jopa vankeutta. Henkilö, jonka kunniaa tapauksessa on loukattu, on poliisi, joka kävi kameran ottamia kuvia läpi. 

Syytetyn asianajaja pitää uskomattomana, että keskisormen näyttämisestä koneelle voi olla seurauksena vankeutta.

Mies oli myös peittänyt osan autonsa rekisterikilvestä mustalla teipillä hämätäkseen poliisia. Hänelle vaaditaan lisäksi kolmen kuukauden lisätuomiota viimevuotisesta rattijuopumuksesta.

Lähde: The Local

***

0:12

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja