Ranska tyylillä jatkoon jalkapallon MM-kisoissa – puolivälieräparit selvillä

Ranska eteni jalkapallon naisten MM-kisojen puolivälieriin voittamalla Marokon 4–0 tiistain neljännesvälierässä. Ranska otti pelin täysin haltuunsa alkuminuuteilta lähtien, eikä Marokko päässyt yllättämään ranskalaisia kertaakaan.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi jo vartin pelin jälkeen, kun Kadidiatou Diani jätettiin Marokon puolustusalueelle yksin. Hän puski joukkueensa johtoon turnauksen neljännellä maalillaan. Diani löysi hetkeä myöhemmin Kenza Dalin vapaana maalialueella, ja Dali kiitti syötöstä tykittämällä pallon maaliin.

Aiemmissa maaleissa taustalla vaikuttanut Eugenie Le Sommer sai tilaisuuden yrittää täysosumaa vain kolmea minuuttia myöhemmin. Le Sommer ei hukannut Marokon puolustukselta karannutta palloa, vaan naulasi jo 3–0-lukemat Ranskalle 23. minuutilla. Diani nappasi myös Le Sommerin maalista syöttöpisteen, ja nousi turnauksen kärkisijalle pistetilastoissa neljällä maalilla ja kolmella syötöllä. Japanin Hinata Miyazawa on tehnyt yhden maalin enemmän, mutta syöttänyt vain yhden.

Marokko teki triplavaihdon 64. minuutilla toivoen tuoreen energian tuovan vauhtia peliinsä. Ranska oli kuitenkin jo mennyt menojaan, ja Le Sommer viimeisteli 4–0-tuloksen päivän toisella maalillaan Marokon onnettoman purkuyrityksen jälkeen.