Cristiano Ronaldo johdatti Portugalin avausvoittoon ennätysmaalilla – iski jo ensiminuuteilla

Jalkapallon MM-kisojen seitsemäs kisapäivä käynnistyi Portugalin ja Marokon välisellä ottelulla. Portugali voitti Marokon 1-0 lukemin.

Videolla Tulosruudun raportti tiistain kisapäivästä.

Portugali sai otteluun salama-alun, kun Cristiano Ronaldo iski  jo neljännellä peliminuutilla uran 85. maajoukkuemaalin. Maali syntyi Joao Moutinhon antamasta kulmapotkusta, jonka Ronaldo jatkoi maaliin. Kyseisellä maalilla Ronaldosta tuli kaikkien aikojen paras eurooppalainen maalintekijä maajoukkueissa.

Ottelun avausmaalin jälkeen hallinta siirtyi Marokolle, ja se sai luotua useita maalipaikkoja. Viimeistely ontui kuitenkin pahasti.

Huomiota herätti myös ensimmäisen puoliajan tilanne, jossa Marokon Nordin Amrabat ja Portugalin Raphael Guerreiro olivat kaksinkamppailutilanteessa boksin sisällä. Amrabat vaati tilanteesta rangaistuspotkua, sitä ei kuitenkaan tullut.

Sosiaaliseen mediaan levinneen kuvan perusteella voisi tulkita, että kyseessä oli oikea ratkaisu. Guerreirolla oli kyljessä melkoiset raapimisen jäljet tilanteen jälkeen.

Toisella jaksolla Marokko jatkoi painostustaan ja loi paikkoja, mutta ei onnistunut maalinteossa. Younes Belhandalla oli Marokon paras paikka, mutta Rui Patricio venyi upeaan yhden käden torjuntaan.

Jossiteltavaa Marokolle jäi myös tilanteesta, jossa pallo kävi Pepen kädessä boksin sisällä. Tästäkään ei palloa pilkulle puhallettu.

Portugali otti turnauksen avausvoiton lukemin 1-0. Se kohtaa alkulohkon päätösottelussa maantaina Iranin.  Marokon turnaus päättyy alkulohkoon, sillä se ei voi nousta enää kahden parhaan joukkoon. Päätöspelinsä se pelaa maanantaina Espanjaa vastaan.