Rallivoittaja Sébastien Ogierin kuppi nurin: "Uskomattoman väärin" – Ott Tänakilta tiukka murjaisu

Sébastien Ogier jakaa tiukkaa kritiikkiä MM-rallin pistejärjestelmästä: "Uskomattoman väärin" 2:23
Sébastien Ogier kritisoi pistelaskujärjestelmää: "Uskomattoman väärin."

Kuljettaja jos toinen on päivitellyt rallin MM-sarjan uutta pistelaskujärjestelmää. Kroatian MM-rallin jälkeen sen kummallisuutta päivittelivät muun muassa mestarikuskit Sébastien Ogier ja Ott Tänak.

Täksi vuodeksi käyttöön otetulla uudella pistelaskujärjestelmällä kuskien piste-erot yksittäisessä rallissa tapaavat jäädä pieniksi. Samoin tapaa jäädä rallivoiton merkitys pisteellisesti.

Nykyään isoimmat pisteet jaetaan lauantain jälkeisistä tuloksista – kyseiset pinnat ovat tosin ehdollisia ja vaativat kilpailun viemistä maaliin. Sunnuntain nopeimmille jaetaan myös pisteitä, ja kilpailun päättävältä Power Stageltakin on jaossa omat pinnansa.

Kroatian MM-rallissa kisan neljän kärki sai lopulta pisteitä seuraavasti: voittaja Sébastien Ogier 21, kakkonen Elfyn Evans 19, kolmonen Thierry Neuville 19 ja nelonen Ott Tänak 20. Kärkinelikko mahtui siis kahden pisteen sisään ja kisan nelonen Tänak sai lopulta toiseksi parhaat paunat.

Jos Ogier ei olisi ollut Power Stagen nopeimpia ja saanut siitä kolmea pistettä, hän olisi voinut saada kisasta voitosta huolimatta vasta neljänneksi suurimmat pinnat.

"Pisteitä kaikille"

Sebastien Ogier voittoon Kroatian MM-rallissa! Legenda iloitsi uransa 100. palkintosijaa 2:40
Sebastien Ogier voitti Kroatian MM-rallin – legenda saavutti uransa 100. palkintosijan.

Tutusti vain osan kaudesta kisaava Toyota-konkari Ogier ei sulata nykyistä pistelaskua.

– Nautitaan tästä voitosta. Ei ajatella pisteitä. Onneksi en kilpaile mestaruudesta, koska tämä on... uskomattoman väärin, ranskalainen kommentoi MTV Urheilulle.

Kahdeksankertainen maailmanmestari kärjisti, ettei kukaan ymmärrä systeemiä, jossa "pisteitä annetaan kaikille".

– Saamme kaikki samat pisteet.

Ogier myös harmitteli, ettei talli saa voitosta kovin suurta hyötyä. Ei kovin mukavia ajatelmia ranskalaisen uran 100. MM-sarjan palkintokorokesijan jälkeen.

"Aika uskomatonta"

Hyundain Ott Tänak ei hänkään kaihtanut kertoa näkemystään. Vuoden 2019 maailmanmestari hymähteli kommentoidessaan sitä, että hän sai lopulta kisasta toiseksi eniten pisteitä.

– Aika uskomatonta, virolainen murjaisi.

Tänak sanoi jopa olevansa pistemielessä Ogierin kannalta ilahtunut, että kisan voittaja "sai tuloksen" Power Stagelta. Vaikka virolaisenkin pistepotti rallista oli mukava, hän katsoi tilannetta laajemmin.

– Meidän täytyy olla iloisia tällä kertaa, mutta yleisesti sanoisin, että voittajan pitäisi ehdottomasti pystyä juhlimaan vähän enemmän.

MM-sarjan tilanne pysyy toki nykyjärjestelmällä lähtökohtaisesti jännempänä, mutta kiitosta systeemi ei ole pahemmin lajipiireissä kerännyt – päinvastoin.

Kuuntele Ogierin kommentit ylälaidan videolta ja Tänakin mietteet alta. Ogier vastaa myös muun muassa siihen, olisiko hän uransa alussa voinut uskoa 100 palkintokorokesijaan.

Ott Tänak: "Aika uskomatonta" 2:04
Ott Tänak: "Aika uskomatonta:"

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat