Rallin MM-sarjan odotetulle kalenteriuutiselle vahvistus

0:42
Kalle Rovanperä kommentoi Kreikan MM-rallin suvereenia voittoaan kisan jälkeen.

Monzan ralli ajetaan rallin MM-sarjan päätöskilpailuna kaudella 2021. Asialle saatiin vahvistus viikonloppuna ajetun Kreikan MM-rallin yhteydessä.

Kauden päätökseen piti etsiä korvaava kilpailu, sillä vuoden viimeiseksi MM-ralliksi kaavailtu Japanin osakilpailu jouduttiin perumaan maan koronatilanteen vuoksi. Monza nousi myös viime vuonna MM-sarjan päätöskisaksi, kun korona perui muita ralleja.

Vuosi sitten valtaosa Monzan rallin erikoiskokeista ajettiin legendaarisen moottoriradan alueella. Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertoi viime viikolla, että tämän vuoden kisaan on tulossa enemmän vuoristossa ajettavia asvalttipätkiä.

– Se on paljon parempi kuljettajille, kun he pääsevät ajamaan kunnon pätkillä, Latvala sanoi.

– Toki radallakin ajetaan, mutta ei kokonaista päivää. Italiassa on paljon hienoja asvalttiteitä. Toivottavasti keli ei ole marraskuussa yhtä huono kuin viime vuonna.

Monzan rallin tarkemmista yksityiskohdista odotetaan tietoa jo tällä viikolla.

Sebastien Ogier voitti viime vuonna historian ensimmäisen Monzan MM-rallin ja varmisti samalla seitsemännen maailmanmestaruutensa. Ogier on jälleen kiinni mestaruudessa, sillä hän kasvatti Kreikan Akropolis-rallissa MM-johtonsa 44 pisteeseen.

Monzan MM-ralli ajetaan 19.–21. marraskuuta. Japanin ralli oli määrä järjestää viikkoa aiemmin.

Italia on toinen maa, joka saa tänä vuonna järjestettäväkseen kaksi MM-osakilpailua. Suomessa ajettiin pisteistä Rovaniemen ympäristössä helmikuussa, ja lokakuun alussa kilpaillaan Keski-Suomen sorateillä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja