WRC-tähdet vaativat muutoksia ikoniseen MM-ralliin

5:00
C Moren asiantuntijat rankkasivat: tässä ovat Monte Carlo -rallin topit ja flopit.

Rallin MM-kauden perinteinen avausosakilpailu Monte Carlon ralli järjestettiin toista kertaa peräkkäin niin, että kisan keskuspaikkana toimi koko viikonlopun ajan Monacon satama-alue.

Aiemmin kisakeskuksina ovat toimineet esimerkiksi Gapin ja Valencen kaupungit muutaman sataa kilometriä pohjoisempana. Monacoon ralliautot saapuivat tuolloin vasta lauantai-iltana ja sunnuntaina viimeiset pätkät kurvailtiin lähempänä Monacoa.

Toista kertaa peräkkäin Monte Carlon MM-ralli oli käytännössä puhdas asvalttiralli, sillä lunta ja jäätä ei reitillä nähty. Hyundain WRC-tähti Thierry Neuville toivoo paluuta vanhaan.

– Ehdottomasti kisa pitäisi siirtää takaisin pohjoisemmaksi. Voisi tukikohta osin olla Monacossa, mutta meidän on mentävä Valenceen tai sinne päin. Monte Carlon ralli ilman lunta ei ole sama asia, Neuville sanoi.

Monacosta käsin siirtymät erikoiskokeille ovat jo ennestään varsin pitkiä.

– Ajoimme eilen (lauantaina) 700 kilometriä, joten ei sata kilometriä siinä lisää tunnu missään, Neuville totesi.

Rallin ennätyksellisen yhdeksännen kerran voittanut Sebastien Ogier on samaa mieltä kilpakumppaninsa kanssa. Ogierilla on toki omakin lehmä ojassa, sillä mies on kotoisin juuri Gapin lähettyviltä Forest-Sain-Julienin kylästä.

– Viime vuonna oli myös kuiva kisa, koska Sisteronin erikoiskoe peruttiin. Kun ajamme täällä etelässä, tilanne tulee olemaan sama jatkossakin ilmastonmuutoksen takia. Ehkä ihan korkeimmilla kohdilla voi olla vähän lunta, mutta muuten on kuivaa asvalttia, Ogier summasi.

– En sano tätä siksi, että olen kotoisin Gapista. On siellä muitakin paikkoja. Olen kuullut, että on mahdollista, että kisa palaa pohjoisemmaksi. Se toisi mukanaan rengasvalintojen jännityksen ja tekisi muutenkin rallista mielenkiintoisemman.

MTV Urheilu kuuli Monacon huoltoparkissa varsin vahvoja huhuja, että Monte Carlon ralli olisi todella palaamassa takaisin Gapiin kaudella 2024.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja