Ruotsin ralli on peruttu – Suomi saattaa saada toisen MM-osakilpailun

MM-rallikausi 2020 on vasta juuri saatu paketoitua, kun ensimmäinen ensi vuoden osakilpailuista, helmikuinen Ruotsin ralli, on jo peruttu.

Ruotsin ralli oli määrä järjestää tuttuun tapaan 11.–14. helmikuuta Värmlannin maakunnassa, Keski-Ruotsissa. Maassa on kuitenkin asetettu koronatilanteen vuoksi uusia, tiukkoja rajoituksia, jotka pakottivat kisajärjestäjän ja paikallisen maakuntavaltuuston kovaan ratkaisuun.

Koronatartuntojen määrä alueella on ollut viime aikoina voimakkaassa kasvussa.

FIA ja rallin MM-sarjan promottori käyvät tällä hetkellä neuvotteluita korvaavasta kilpailusta, ja asiasta tiedotetaan lisää lähiviikkojen aikana.

Dirtfish-sivuston mukaan WRC-promoottorin odotetaan tiedottavan, että Ruotsin rallin korvaa Rovaniemen ympäristössä ajettava, SM-rallikauden avaava Arctic Lapland Rally, tutummin Tunturiralli, joka on alkuperäisen suunnitelman mukaan määrä ajaa 15.–16. tammikuuta, mutta ajankohta siirtyy, mikäli kilpailu saa MM-arvon.

MM-rallikauden ensimmäinen osakilpailu on 21.–24. tammikuuta ajettava Monte Carlo -ralli.

– Tiedämme enemmän myöhemmin tällä viikolla, ja teemme päätöksen, kun tiedämme enemmän Ruotsin rallista, Arctic Lapland Rallyn järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Heikki Poranen sanoi Dirtfishille tiistaiaamuna ennen päätöstä Ruotsin rallin perumisesta.

Jyväskylän MM-rallin kilpailunjohtaja, rallin SM-sarjan promoottori Kai Tarkiainen vahvisti MTV Urheilulle, että toisesta Suomessa ajettavasta MM-rallista neuvotellaan ja selvitetään mahdollisuuksia.

Juttua ja otsikkoa päivitetty lisätiedoilla Arctic Lapland Rallysta.

Lue myös:

    Uusimmat