Rallin MM-sarja starttaa tällä viikolla – mestaruus tuttuun osoitteeseen, isosta vaihdoksesta huolimatta?

Ensi kauden WRC-autot julkistettiin 1:38
Videolla Tulosruudun juttu Toyotan ennakkoasetelmiin liittyen.

Kuusi edellistä rallin MM-titteliä voittanut Sebastien Ogier on jälleen mestarisuosikki numero yksi, vaikka ranskalainen on vaihtanut tallia. Ogier palasi täksi kaudeksi Citroenille kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

Ogierin tulon myötä Citroen tavoittelee tosissaan paluuta takaisin huipulle.

–  Totta kai meidän on kamppailtava mestaruudesta ja voitettava se. Meillä on hyvä kuskikokoonpano ja hyvät mahdollisuudet saavuttaa jotain suurta, Citroenin tallipomo Pierre Budar maalailee.

Kovimman haasteen Ogier saa Toyotan Ott Tänakilta, joka ajoi viime kaudella ylivoimaisesti eniten pohja-aikoja. Myös Hyundain Thierry Neuville on MM-taistossa varmasti mukana, mutta belgialaisen hartioilla on jo vankasti ikuisen kakkosen viitta kolmen perättäisen hopeatilan myötä.

Suomalaisista Jari-Matti Latvala unelmoi yhä mestaruudesta. Hänelle kausi on 13:s MM-sarjassa.

–  Toivon, että olen mestaruuskamppailussa mukana. Uskon, että siellä ovat kamppailussa samat kuskit kuin viime vuonna eli Ogier, Neuville ja Tänak. Siinä ne ovat varmasti kovimmat nimet, Toyotan Latvala toteaa.

Mestaruustaistoa sekoittaa omalta osaltaan myös ralli-ikoni Sebastien Loeb, joka ajaa Hyundain tiimissä kuusi osakilpailua. 

Lue myös:

    Uusimmat