Jari-Matti Latvalalta varoituksen sana MM-putkessa porskuttavalle Toyotalle

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan WRC-talli on voittanut rallin MM-sarjassa kaikki mestaruudet kahtena perättäisenä kautena. Latvala povaa, että kaudella 2023 käydään entistä tiukempaa taistelua osakilpailuvoitoista sekä mestaruudesta.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Ruotsin MM-ralli 9.–12.2.

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Päättyneen kauden kamppailun Hyundaita vastaan Toyota ratkaisi jo alkuvuodesta, kun Hyundai oli pahasti jäljessä uuden Rally1-hybridiautonsa kanssa.

Loppuvuodesta Hyundai nousi vähintäänkin Toyotan rinnalle.

– Hyundai otti meitä aika paljon kiinni tämän kauden aikana. Tiedämme, että heidän kalustonsa on todella vahva. Myös Ford oli tämän vuoden alussa hyvä, mutta emme tiedä ihan tasan tarkkaan, mikä heidän autonsa suorituskyky on tällä hetkellä, Latvala summasi MTV Urheilulle.

– Fordin suorituskyky on pieni kysymysmerkki, mutta nyt kun (Ott) Tänak on siellä, niin hän varmasti laittaa lisää painetta hommaan.

Tänak loikkasi Hyundailta M-Sport Fordin tiimiin, joten nyt jokaisessa tallissa on ykköskorin kuljettaja. Hyundai puolestaan korvasi Tänakin nappaamalla Esapekka Lapin Toyotalta ja Craig Breenin M-Sportilta.

– Voimasuhteet ovat kuljettajien puolella mielenkiintoiset. Nyt on kaikissa tiimeissä kuljettaja, joka voi voittaa ralleja sekä mestaruuden. Minun mielestäni kokonaisuutena tulee mielenkiintoisempi kausi kuin mitä tämä vuosi 2022 oli, Latvala uskoo.

– Haastetta riittää ja töitä pitää tehdä rajusti. Tulee olemaan paljon vaikeampaa voittaa mestaruudet tulevalla kaudella.

Rallin MM-sarja käynnistyy legendaarisella Monte Carlon osakilpailulla, joka kaasutellaan 19.-22. tammikuuta.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja