MM-rallissa tapahtumassa vallanvaihdos – Jari-Matti Latvala: "Jokaisella kuljettajalla on samat ajatukset"

2:19
Tulosruutu: Kalle Rovanperä kommentoi kriittisesti rallin MM-sarjan muutoksia.

Rallin MM-sarja saattaa saada täysin uuden mestarin kaudella 2022.

Varmaa on se, että sarjassa nähdään vallanvaihdos tänä vuonna. Kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier ajaa Toyotalla vain valikoiduissa MM-ralleissa, joten hän ei enää taistele tittelistä.

Nykyisistä vakikuljettajista mestaruuden on Ogierin lisäksi saavuttanut vain Ott Tänak, joka starttaa hybridiaikakauteen Hyundain kalustolla. Virolainen on yksi alkavan kauden suosikeista, mutta ei ainoa.

Hyundain Thierry Neuville ja Toyotan Elfyn Evans lähtevät nälkäisinä tappelemaan ensimmäisestä MM-tittelistään. Ja jos M-Sport Fordin uusi hybridikalusto on kunnossa, Craig Breen voidaan nostaa mukaan ehdokaslistalle.

Neuvillen mukaan mestaruuskamppailusta ei tule yhtään sen helpompi, vaikka Ogier voidaan nyt jättää pois laskuista.

– Ogierin lähtö ei muuta mitään. Jos vastassa ei ole Ogier, siellä on Evans, Tänak tai kuka tahansa, Neuville kertoo rallin MM-sarjan nettisivuilla.

– Haaste pysyy samana. Elfynin ja Ogierin välillä oli erittäin tasaista vuonna 2021 ja myös 2020. MM-sarja ei menetä eloisuuttaan, olipa Ogier mukana tai ei.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala ajoi itse huipulla, kun Ogieria ennen vallassa ollut Sebastien Loeb siirtyi syrjään mestaruuspallilta.

– Tilanne on nyt samanlainen. Jokaisella MM-sarjan kuljettajalla on samat ajatukset. Kaikki ajattelevat, että "nyt minulla on mahdollisuus", Latvala kertoo kokemuksestaan.

Rallin MM-kausi käynnistyy kahden viikon kuluttua Monte Carlon osakilpailulla. Ogier on mukana kilpailussa Toyotalla ja Loeb M-Sportin Fordilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja