Rallikuski osui katsojaan kuolettavin seurauksin – tieto traagisesta onnettomuudesta selvisi vasta myöhemmin: "Tämä vaivaa minua lopun ikääni"

Tshekkikuljettaja Ales Loprais on vetäytynyt Dakar-rallin rekkaluokan kilpailusta osuttuaan kuolettavasti katsojaan kisan yhdeksännen etapin aikana.

Loprais osui dyynien varrella seisseeseen katsojaan kesken yhdeksännen etapin aikana tiistaina, mutta tshekkikuski tiimeineen ei huomannut osumaa. Loprais sai kuulla kuolettavasta kolarista vasta myöhemmin.

– Olimme jo sängyssä, mutta Dakarin järjestäjät näyttivät meille videomateriaalia tapauksesta, kun osuimme vahingossa katsojaan. Hän loukkaantui ja voi pahoin muutamaa tuntia myöhemmin. Hän sai sydänkohtauksen sairaalakuljetuksen aikana. Yksi ihmiselämä päättyi, mikä on epäsuorasti minun syytäni, koska minä ajoin autoa, Loprais toteaa Facebook-sivullaan julkaistulla videolla.

Loprais kertoo, ettei hän missään vaiheessa nähnyt katveessa valokuvannutta katsojaa.

– Minun täytyy sanoa, että emme tienneet asiaa lainkaan. Meillä on kojelautakamerat, jotka todistavat sen, mutta se ei muuta sitä, että ihmiselämä päättyi. Valitettavasti hän seisoi dyynin alla, emmekä nähneet häntä lainkaan.

– Olen todella pahoillani. Tämä onnettomuus vaivaa minua lopun ikääni.

Dakarin kisajärjestäjät kertoivat myöhään keskiviikkona, että Loprais on vetäytynyt rallista tapauksen seurauksena kokonaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja