MM-rallipomolta hätkähdyttävä paljastus Craig Breenin onnettomuudesta: "En voisi kuvitellakaan, että sellainen on mahdollista"

M-Sport-pomo Malcolm Wilson äimistelee Craig Breenin traagista ulosajoa: "Täysin friikki onnettomuus" 3:20
M-Sport-pomo Malcolm Wilson äimistelee Craig Breenin traagista ulosajoa: "Täysin friikki onnettomuus"

Kroatian MM-ralliin lähtökohdat ovat Craig Breenin viimeviikkoisen testionnettomuuden vuoksi hyvin poikkeukselliset. Zagrebin huoltoparkissa on puhuttu paljon paitsi Breenistä itsestään myös turvallisuudesta.

Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul kertoi keskiviikkona lisätietoa viikko sitten torstaina tapahtuneesta onnettomuudesta, joka johti lajipiireissä erittäin pidetyn 33-vuotiaan irlantilaisen kuolemaan.

Abiteboulin mukaan ulosajo sattui verrattain hitaasta, noin 30 kilometrin tuntivauhdista ja tien veressä olleen puuaidan kaide tunkeutui auton ohjaamoon Breenin puolelta sivuikkunasta. Olosuhteet onnettomuushetkellä olivat vaikeat.

Se, mitä tapahtui, oli useiden erittäin valitettavien ja epäonnekkaiden sattumusten summa, jota monien oli vaikea uskoa taustatiedot kuultuaan edes todeksi.

– Se oli ihan täysin friikki onnettomuus. En voisi kuvitellakaan, että sellainen on mahdollista, M-Sport-pomo Malcolm Wilson sanoi MTV Urheilulle.

– Kun tällaisesta tapauksesta kuulee ensimmäisen kerran, sitä kuvittelee, että sen on täytynyt olla hirveä onnettomuus. Mutta kuten nyt tiedämme, hänen autonsa ei käytännössä vaurioitunut mitenkään. Kun miettii näitä autoja, ei voi kuvitellakaan, että jokin asia voisi osua siihen osaan hänen kehostaan.

Koko Wilsonin haastatttelu on katsottavissa jutun pääkuvana olevalta videolta. Wilson kuvailee Breeniä rallin käveleväksi tietosanakirjaksi ja kertoo hauskan muiston hetkestä, kun hän esitteli Breenille Fordin b-ryhmäläisen RS200:n pääinsinöörin.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat