Rakkaushuijausten uudet kuviot: Lähetti toi miljoonan dollarin kassakaapin vakuudeksi – "amerikkalaiskenraali" sai 70-vuotiaalta naiselta 100 000 euroa

Rakkaushuijausten uudet kuviot: Lähetti toi miljoonan dollarin kassakaapin vakuudeksi 3:21
Katso Rikospaikan video aiheesta.

Perinteisissä rakkaushuijauksissa on ainakin kahdessa tapauksessa tullut poliisin tietoon uudenlainen piirre. Ulkomaille siirrettävän rahan vakuudeksi on tuotu kassa- tai turvakaappi, jossa on väitetysti ollut huomattava summa rahaa.

Rikoskomisario Hannu Kortelainen Helsingin poliisista kertoi eilisessä Rikospaikassa tapauksesta, jossa noin 70-vuotias nainen menetti satatuhatta euroa rahaa.

– Huijaus alkoi, kun muka Afganistanissa palveleva amerikkalaiskenraali halusi nettikeskustelussa lähettää suomalaisnaiselle ystäväpäivälahjan, Kortelainen sanoo.

Tästä oli sitten muka maksettava tullia. Tuli terrorismiuhkaa ja tarvittiin lisää rahaa. 

– Kaikenlaista veruketta tuli ja pikkuhiljaa pienillä summilla lypsettiin lisää ja lisää.

Lopulta naisella ei enää ollut rahaa, jota lähettää, mutta huijarit eivät luovuttaneet.

Lähetti toi "rahakaapin"

Seuraavaksi naiseen otti yhteyttä "Euroopassa toimiva amerikkalaisten upseerien asiamies", rikoskomisario kertoo.

– Mies sanoi, että naiseen ottaisi yhteyttä lähettipoika, joka toisi miljoona dollaria käteisenä sisältävän kassakaapin. 

Näin kävikin, joskaan 30x40x50 cm -kokoinen kaappi ei ollut varsinaisesti kassakaappi, vaan kevyempi turvakaappi.

– Kyse oli keski-ikää lähentelevästä afrikkalaismiehestä, Kortelainen sanoo.

Lähettinä esiintynyt mies näytti naiselle, että kaapissa oli rahaa. Sisällä oli rahapaketin näköisiä muovikääröjä. Kaappi lukittiin, mutta lähetti ikään kuin unohti antaa avaimen.

Rahaa yritettiin kupata lisää

Tämän jälkeen naiselta pyydettiin vielä lisää rahaa, kun hänellä oli kuitenkin miljoonan dollarin kaappi vakuutena. Hän ei voinut lähettää lisää, kun rahaa ei enää ollut.

Kun kaappi sitten poliisissa avattiin "rahapaketeista" löytyi muovikääröön pakattua paperia ja pumpulia (poliisin kuvat alla).

Pakkausmuovista löytyi yhden henkilön sormenjälki. Kansainvälisessä haussa sille löytyi osumia Ranskasta ja Espanjasta.

Niiden perusteella kyse oli kolmella eri nimellä rekisteröidystä kamerunilaismiehestä. Se ei ole selvinnyt kuka mies todellisuudessa oli. Rikos on selvittämättä.

Kortelainen kertoo myös toisesta poliisin tiedossa olevasta tapauksesta. Siinä vanhemmalle miehelle tuotiin vastaavanlainen kaappi vantaalaiseen hotelliin.

– Se jäi epäselväksi mitä siellä piti olla, mutta muovia, pahvia ja paperia sieltä löytyi.

Lue myös:

    Uusimmat