Rajut haukut Verstappenilta saanut F1-kuski hämmentyneenä Viaplaylle: "Luulin hänen tulevan kättelemään minua"

Tiukkaa taistelua Max Verstappenia vastaan Azerbaidzhanin sprinttikisassa käynyt George Russell pitää kiinni mielipiteestään, että kolariin johtaneessa tilanteessa hän oli etulyöntiasemassa.

Russell pakotti lauantaina Bakun katuradalla ajetun sprintin avauskierroksen mutkissa Verstappenin ulkoreunaan ja puski väkisin edelle. Autot osuivat yhteen, ja Verstappenin Red Bullin kylkeen tuli ammottava reikä.

Verstappen nousi lopulta sprintissä Russellin ohi takaisin kolmanneksi ponkaisemalla uusintalähdössä edelle, mutta alun tilanne jäi kismittämään häntä. Autosta noustuaan hän kävi ripittämässä Russellia ja nimitti tätä jopa ”munapääksi”.

Russell oli saamastaan palautteesta hämmentynyt. Kohtaaminen varikolla oli Russellin mukaan yllättävä.

– Hän taisi olla siinä enemmän äänessä. Luulin hänen tulevan kättelemään minua ja sanomaan, että ”kiva taistelu”, mutta hän olikin selvästi kiukkuisempi kuin odotin, Russell kommentoi Viaplaylle.

Hänen mukaansa kylmät renkaat tekivät tempun eikä pito ollut paras mahdollinen. Verstappen taas ihmetteli, miksi Russell otti niin ison riskin sprintin sijoitusten takia. Samaa Mercedes-kuski hämmästeli hollantilaisesta.

– Minun näkökulmastani minä olin sisäpuolella ja edellä mutkan keskellä. Olin todella yllättynyt siitä, että hän yritti pitää sijoituksesta kiinni, koska se oli ensimmäinen kierros sprinttikisassa, katuradalla ja kylmillä renkailla. Hän tietää riskit.

– Aloitin ajamaan kilpaa, kun olin 8-vuotias, ja jos olet kartingissa edellä mutkan lakipisteessä, se on sinun mutkasi. Se on kilpa-ajamisen perusperiaatteita. Max on uskomattoman kokenut ja kova kilpa-ajaja. Hän tietää tämän, ja jos yrität ohittaa ulkopuolelta, siinä on aina riski.

– Voi olla, että mielipiteeni muuttuu, kun näen sen tilanteen uudelleen. Olen täällä kuitenkin ajamassa kilpaa ja voittaakseni enkä aio väistää alta vain sen takia, että hän on Max Verstappen, Russell tokaisi.

Lue myös:

    Uusimmat