Rajusti kaatunut mäkihyppääjä ainakin vuoden sivussa maailmancupin kisoista – ”Se oli rankka viesti”

Viikonloppuna Klingenthalin maailmancupin kilpailuissa kaatunut norjalainen mäkihyppääjä Thomas Markeng on sivussa ainakin vuoden, kertoo NRK.

19-vuotias Markeng kaatui sunnuntain kilpailussa ensimmäisellä kierroksella 131 metrin hyppynsä. Hänen suksensa siteen turvamekanismi ei tilanteessa toiminut, ja suksi väänsi Markengin vasenta jalkaa pahannäköisesti.

Markeng kuljetettiin paareilla ambulanssiin, josta hän nousi omin jaloin pois. Hänet vietiin sairaalaan jatkotutkimuksia varten.

Maanantai-illan magneettikuvat paljastivat NRK:n mukaan Markengin saaneen uusia vaurioita neljä vuotta sitten loukkaantuneen polven ristisiteisiin. Edessä on leikkaus keskiviikkona ja sen jälkeen ainakin vuoden poissaolo mäestä.

– Se oli rankka viesti saada, Markeng kommentoi norjalaismedialle.

Norjan mäkimaajoukkueen päävalmentaja Alexander Stöckl on pahoillaan nuorukaisen puolesta. Tämä ehti hypätä alkukaudella erittäin lupaavasti oltuaan Venäjän Nizhni Tagilin kilpailussa viides ja Klingenthalin lauantain kisassa jo neljäs.

– On meille kaikille vaikeaa nähdä tuollainen vahinko. Voimme vain valmistaa hänet mahdollisimman hyvin paluuta varten ja auttaa häntä toipumaan mahdollisimman nopeasti, Stöckl kommentoi.

Hyppääjä on itse varsin luottavainen paluuseensa.

– Olen päättänyt purra hammasta ja palata aiempaa vahvempana, Markeng lupaa.

Lue myös:

    Uusimmat