Lentomäessä karmiva kaatuminen, Norjan tähtihyppääjä putosi holtittomasti alastulorinteeseen – "Tuo on pahin painajainen"

0:23
Katso videolta kuvat Daniel-Andre Tanden kaatumisesta.

Norjan mäkihyppytähti Daniel-Andre Tande kaatui ikävästi Planican lentomäen kilpailun koekierroksella. Tande kiidätettiin kaatumisen jälkeen sairaalaan.

Tande menetti hyppynsä hallinnan nopeasti ponnistuksen jälkeen. Tasapainonsa kesken ilmalennon menettänyt Tande rojahti hurjalla vauhdilla maahan ja liukui todella holtittomasti alastulorinnettä pitkin alas.

Tande kiidätettiin helikopterilla sairaalaan Slovenian pääkaupunkiin Ljubljanaan. Tanden tila on kovasta kaatumisesta huolimatta vakaa.

NRK:n asiantuntijoina toimivat entiset mäkihyppytähdet Andreas Jacobsen ja Johan Remen Evensen järkyttyivät Tanden rajusta kaatumisesta.

– Minä voin pahoin katsoessani tätä. Ei ole kivaa istua täällä nyt. Toivon, että Daniel on kunnossa. Tuo on pahin painajainen urheilijalle maailman suurimmassa mäessä. Tuon tapainen kaatuminen on kamalin mahdollinen. Onneksi hän ei laskeutunut pää edellä, Evensen toteaa NRK:n mukaan.

– Se, että hän säästyisi tuosta vammoista, on epätodennäköistä. On vaikea sanoa, mitä tapahtui, mutta on varmaa, että solisluut ja kylkiluut saivat kyytiä. Voimme vain toivoa, että kaikki on kunnossa niskassa ja selässä, Anders Jacobsen sanoo.

Katso ylhäällä olevalta videolta kuvat mäkihyppytähti Daniel-Andre Tanden kaatumisesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja