Mäkihypyssä puistattava kaatuminen – Janne Ahoselta huolestuttava havainto Ylen studiossa, valmentajalta helpottavia tietoja

Norjalaishyppääjä Thomas Aasen Markengin pahannäköinen kaatuminen väritti mäkihypyn maailmancupin kilpailua Saksan Klingenthalissa.

Markeng kaatui 131 metriä kantaneen hyppynsä. Hänen suksensa ei irronnut siteestä, mikä väänsi norjalaisen vasenta jalkaa pahannäköisesti.

Ylen asiantuntija Janne Ahonen näki kaatumisen erittäin pahaksi.

– Se väänsi polvea koko kropan painolla polven päällä väärään suuntaan. Ja tuossa kohtaa alamäessä vauhtia on toistasataa, Ahonen sanoi Ylen tv-lähetyksessä.

– Jalan asento oli pahan näköinen. Mitään isompia iskuja siinä ei tapahtunut, mutta jalkaterä osoitti epäluonnolliseen suuntaan, Ahonen jatkoi.

Tilanteesta ei näytetty lainkaan hidastuksia kansainvälisessä tv-lähetyksessä. Lääkintähenkilöstö oli nopeasti paikalla auttamassa 19-vuotiasta Markengia, ja hänet kannettiin pois mäkimontusta paareilla, mutta saksalaissivusto Skispringenin mukaan Markeng oli lyhyen ambulanssihoidon jälkeen omilla jaloillaan. Markeng lähti kuitenkin sairaalaan tutkituttamaan vammojaan.

– Hän voi paremmin kuin osasimme odottaa, totesi Norjan maajoukkuevalmentaja Alexander Stöckl ARD-kanavalle.

– Hänellä oli aluksi kovia kipuja, mutta pystyi jo suoristamaan polveaan. Nyt meidän täytyy odottaa tarkempia tutkimuksia, Stöckl jatkoi.

Kisan voittoon hyppäsi maailmancupia johtava Japanin Ryoyu Kobayashi ennen itävaltalaista Stefan Kraftia. Suomalaisista Antti Aalto oli parhaana 23:s.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja