Rajun väkivallan uhri kuoli sydänkohtaukseen kotiovensa edustalla – tuomio tuli

Pahoinpitelyn uhri lyyhistyi väkivallan päätteeksi rappukäytävään ja kuoli sydänkohtaukseen. Oikeus katsoi, että sairauskohtaus johtui väkivallasta.

Tapahtumat ajoittuvat joulukuun 2020 alkuun Mikkelissä.

Kolmekymppinen mies odotti tyttöystäväänsä rappukäytävän alatasanteella, kun rappuun asteli talossa asuva seitsemänkymppinen mies.

– Vitun narkkari, vanhempi mies huusi nuoremmalle kiivetessään portaita ylös.

Kolmekymppinen suuttui nimittelystä ja lähti seuraamaan seitsemänkymppistä. Hän tavoitti huutelijan kolmen porrasvälin jälkeen tämän asunnon edustalla.

– Vitun juoppo, nuorempi mies sanoi vanhemmalle.

Uhri menehtyi rappuun

Seitsemänkymppinen mies puuskutti vihaisesti ja nappasi nuorempaa kurkusta kiinni. Kolmekymppinen alkoi mätkiä seitsemänkymppistä nyrkillä päähän.

Iskut olivat niin kovia, että verta roiskui korkealle rappukäytävän seinille.

Kolmekymppisen tyttöystävä oli seurannut kaksikkoa ja pyysi useita kertoja, että poikaystävä lopettaisi lyömisen. Uhrin ylävartalo oli veren peitossa.

Viimeinen lyönneistä kaatoi uhrin lattialle, johon tämä jäi makaamaan pyytäen apua.

Tyttöystävä soitti hätäkeskukseen. Myös seitsemänkymppisen kanssa samalla kerrostasanteella asuva naapuri soitti hätänumeroon.

Uhri kuitenkin menehtyi kotiovensa eteen.

Kohtauksen syynä väkivalta

Kuolemansyylausunnon mukaan 72-vuotiaan miehen kuolinsyy oli sepelvaltimotauti ja sydämen laajentuma. Oikeuslääkärin mukaan sydänkohtauksen syynä oli rasitustila.

Sepelvaltimomotautia sairastava kestää psyykkistä ja fyysistä rasitusta huonommin kuin samanikäinen terve ihminen. Oikeuslääkärin mukaan uhri olisi voinut kuolla ilman yhteenottoakin, mutta psyykkisellä ja fyysisellä rasituksella oli vaikutusta kuolemaan.

Oikeus totesi, että pahoinpitely oli vammoista päätelleen kivulias, raju ja suhteellisen pitkäkestoinen. Tällä perusteella se todennäköisesti rasitti uhria ylivoimaisesti enemmän kuin lyhyt suukopu tai portaiden kiipeäminen.

Saiko Joensuussa kuollut 4-vuotias oikeutta? Rikostoimittajat ruotivat tuomiota 13:46
Saiko Joensuussa kuollut 4-vuotias oikeutta? Rikostoimittajat ruotivat tuomiota.

Oikeuden mukaan kolmekymppisen miehen olisi pitänyt ymmärtää, että väkivallan laatu, määrä ja uhrin ikä huomioon ottaen raju pahoinpitely voi vaarantaa uhrin hengen.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi 31-vuotiaan miehen pahoinpitelystä, kuolemantuottamuksesta ja huumausainerikoksesta kymmeneksi kuukaudeksi ja 20 päiväksi ehdottomaan vankeuteen.

Lisäksi hän joutuu maksamaan uhrin hautaamisen ja oikeudenkäyntikulut.

Lue myös:

    Uusimmat