Palkka-asioihin tyytymätön alainen löi harjanvarren poikki työnjohtajan kylkeen – "Tiedät mitä rotalle käy"

Palkka-asioiden epäselvyyksistä suuttunut mies meni ja pahoinpiteli työnjohtajan työmaalla Espoossa viime maaliskuussa.

Suuttunut mies oli tempaissut esiin harjanvarren ja lyönyt sillä työnjohtajan kylkeen niin, että harjanvarsi oli mennyt poikki.

Mies oli teon jälkeen sanonut paikalla olleelle henkilölle, että uhria olisi pitänyt ampua jalkoihin. Sen jälkeen hän oli lähetellyt miehelle uhkaavia viestejä, joissa muun muassa kirjoitti "sä todellakin tarviit hammaslääkäriä", "luuletko perkele että ei löydetä sinua", "karkuun et pääse" ja "kyllä kaverit sun kiinni saa". Hän myös kiisti miestä kertomasta viesteistä, tai "tiedät mitä rotalle käy".

Viestit osaltaan aiheuttivat uhrille pitkäaikaista pelkoa ja unettomuutta, minkä vuoksi hän kertoi vaihtaneensa osoitetietonsa salaisiksi.

Pyysi sakkojen sijaan vankeutta

Mies myönsi uhanneensa uhria harjanvarrella, mutta kiisti pahoinpitelyn. Harjanvarren hän kertoo lyöneensä suutuspäissään rikki maata vasten. Oikeus ei kuitenkaan pitänyt uskottavana, että uhri kahdesti olisi kaatunut tai muuten loukannut itseään miestä paetessaan.

Mies oli oikeudessa ilmoittanut toivovansa mieluummin ehdollista vankeusrangaistusta huonon taloudellisen tilanteensa vuoksi. Oikeus katsoi kuitenkin toisin.

Vuonna 1966 syntynyt mies tuomittiin pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta 60 päiväsakon rangaistukseen, joka tarkoittaa 1020 euron seuraamusta. Uhrille määrättiin maksettavaksi 500 euron kärsimyskorvaus.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat