Rajuja väitteitä Dr. Phil -ohjelman kulisseista – vieraille tarjottiin huumeita ja alkoholia

Dr. Phil -ohjelman väitetään edistäneen päihderiippuvaisten addiktioita. 

Yhdysvaltalainen STAT sekä The Boston Globe -lehti julkaisi torstaina 28. joulukuuta paljastuksen televisiopsykologi Phil McGraw'n Dr. Phil -ohjelmasta. Paljastuksen mukaan monet ohjelman vieraat ovat kertoneet, että ohjelman henkilökunta ruokki heidän päihderiippuvaisuuttaan, jotta katsojaluvut saataisiin nousuun. 

Vuoden 2007 Selviytyjät-ohjelman voittaja Todd Herzog, joka kärsi alkoholiongelmasta kilpailun voiton jälkeen, on kertonut, että kun hän saapui Dr. Philin studioon vuonna 2013, hän löysi pukuhuoneestaan pullon vodkaa. Lisäksi hänelle annettiin rauhoittavaa lääkettä. Herzogin mukaan hänet täytyi kantaa kuvauspaikalle ennen keskustelua McGraw'n kanssa. 

Ohjelma on nyt tutkinnan alla. Selvityksessä on myös muun muassa McGraw'n suhde hoitokeskuksiin, joista monet hänen vieraansa ovat hakeneet apua ongelmiinsa.  

McGraw ei ole kommentoinut toistaiseksi paljastusta. Ohjelman henkilökuntaan kuuluva psykologi Martin Greenberg on kiistänyt kaikki väitteet.

– Me emme tee tätä yhdellekään vieraalle tai kellekään muulle. Addiktit ovat pahamaineisia valehtelusta, torjumisesta sekä trivialisoinnista. 

Herzogin mukaan hän vietti kaksi päivää Dr. Phil -ohjelman maksamassa hotellihuoneessa selviämässä ja oli selvinpäin kun hänen oli aika osallistua kuvauksiin. Greenbergin mukaan ohjelman vastuulla ei ollut valvoa vieraitaan, jolla oli päihdeongelmia. Hänen mukaansa Herzogin terveyttä kuitenkin tarkkailtiin koko projektin ajan toistaiseksi nimeämättömän hoitolaitoksen henkilökunnan puolesta.  

Ohjelman jälkeen Herzog haki apua hoitolaitoksesta, jonka toiminnanjohtaja Steve Thomason kyseenalaisti väitteen siitä, että hänen henkilökuntansa olisi ollut valvomassa miestä ohjelman kuvausten aikana Los Angelesissa. Hänen mukaansa tällainen toiminta olisi heidän toimintalupiensa väärinkäyttöä.

– Rehellisesti, kadun että olemme tehneet sen, Thomason totesi viitatessaan hoitolaitoksensa osallistumista ohjelmaan. 

Marianne Smithin mukaan hänen sukulaistyttönsä Jordan oli mukana ohjelmassa vuonna 2012 ja kärsi silloin heroiinin vierotusoireista. Smithin mukaan ohjelman tuottajat ehdottivat erästä tiettyä katua Los Angelesista, josta hän voisi löytää huumeita. 

Joelle King-Parrishin mukaan ohjelma ei tarjonnut lääketieteellistä apua hänen raskaana olevalle tyttärelleen, kun hän oli selviämässä hotellissa ja kärsi vieroitusoireista. Hänen kertomansa mukaan ohjelman henkilökunta oli käskenyt äitiä hoitamaan asian. King-Parrishin mukaan yksi työntekijä lopulta ajoi äidin ja tyttären samaiselle Los Angelesin kadulle etsimään huumeita. 

Herzog esiintyi itse neljännen kerran ohjelmassa vuonna 2016, ja on osoittanut väitteistään huolimatta suurta kiitollisuutta televisiopsykologi McGrawille ohjelman mukana saamastaan avusta. Myös muut paljastusta varten haastatellut ovat ylistäneet Dr. Philiä ja ohjelmaa avusta, jota he ovat sen myötä saaneet. 

Lähde: E! News

Lue myös:

    Uusimmat