Mainos

Raju tulipalo tuhosi rivitalon: Osa asukkaista lomalla – naapurit heräsivät räjähdyksiin

2:33

Helsingin Pukinmäen yöllisestä rivitalopalosta hälytyskeskukseen soittaneet ihmiset kertoivat heränneensä räjähdysääniin. 

MTV Uutisille naapurustossa asuvat kertoivat luulleensa räjähdysääniä ensin poikien ilotuliteräjähdyksiksi, jotka tuntuivat kuuluvan läheisen Pukinmäen peruskoulun pihalta.

Eräs lähitalossa asunut mies oli herätessään aamuseitsemältä haistanut kylpyhuoneeseen ilmastointihormien kautta tunkeutuneen savun.

Rikoskomisario Anne Hietalan mukaan useat hälytyskeskukseen soittaneet olivat puhuneet nimenomaan räjähdyksistä.

– Tulipalo on alkanut autokatoksesta, jossa ilmeisesti renkaat ovat räjähtäneet kuumuudessa. Katoksessa olleet neljä autoa olivat palokunnan tullessa paikalle ilmiliekeissä, sanoo Hietala.

Lomamatka pelasti lähimmät asukkaat

Tuli tuhosi purkukuntoon rivitalon, jossa oli kolme asuntoa.

– Asukkailla oli onni onnettomuudessa, kun autokatosta lähinnä olleen asunnon asukkaat olivat lomamatkalla, myös sitä seuraava asunto oli tyhjillään. Kauimpana olleen asunnon asukkaat pelastautuivat kodistaan. Tässä vaiheessa en osaa sanoa palon syttymissyytä, mutta poliisi tutkii sitä, kertoo pelastusesimies Vesa Paatelma Helsingin Pelastuslaitokselta.

Pelastuslaitos on tehnyt paikalla koko päivän jälkisammutustöitä, sillä talossa on syttynyt pieniä tulipaloja raivaustöiden edetessä.

Rikoskomisario Hietalan mukaan poliisi ei sulje tässä vaiheessa rikosta pois.

– Tekniset tutkijat ovat olleet paikalla koko päivän. Autokatoksessa ei ole säilytetty polttopuita, eikä meillä ole vielä tietoa syttymissyystä sen tarkemmin. Surullista kyllä talo tuhoutui purkukuntoon. Asukkaille on jo etsitty korvaavat asunnot, tietää Hietala.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.