Espoolaisen Kaukon talo sytytettiin yöllä tuleen – "Epäilen, että ikkunasta heitettiin polttopullo"

Espoossa ja Vantaalla on syttynyt yöllä useita tulipaloja, joita viranomaiset epäilevät tahallaan sytytetyiksi.

Omakotitalon asukkaat havahtuivat kovaan pamaukseen Espoon Friisilässä Tähdenlennontiellä hieman ennen puoltayötä. 

– Avopuolisoni oli katsomassa televisiota, ja minä olin jo nukkumassa, kun alakerrasta kuului kova pamaus. Soitimme hätäkeskukseen, ja siinä vaiheessa kun poliisit tulivat, liekit löivät ulos alakerran ikkunasta, kertoi talon asukas Kauko Ovaskainen STT:lle. 

Ovaskainen epäilee, että ikkunasta heitettiin sisään polttopullo. Tekijästä ei ole vielä tietoa, mutta Ovaskaisen naapuri oli kiinnittänyt huomiota alueella liikkuneeseen nuoreen mieheen, joka kantoi kummassakin kädessään muovikassia. 

Liekit eivät päässeet leviämään laajalti, ja Ovaskainen puolisoineen selvisivät tapauksesta vammoitta. Sammutustöistä kuitenkin aiheutui talolle mittavat vesivahingot. 

Kolme tuntia myöhemmin samalla kadulla syttyi toinen palo, joka aiheutti jonkin verran vahinkoja paritalossa. Myös sitä epäillään tahallaan sytytetyksi.

Länsi-Uudenmaan poliisista kerrotaan MTV Uutisille, että poliisi selvittää parhaillaan palojen mahdollista yhteyttä. Poliisi on vasta aloittanut tapausten tutkinnan, eikä voi siksi vielä kommentoida palojen syttymissyytä.

Ovaskainen on asunut talossaan vuodesta 1978 ja kuvailee aluetta hyvin rauhalliseksi. 

– Mitään tällaista ei ole koskaan ennen tapahtunut, onneksi, hän sanoi.

Myös Vantaan Hakunilassa sytytettiin useita ilkivaltaisia tulipaloja aamukolmen ja -neljän välillä. Pelastuslaitoksen mukaan tulessa oli ainakin leikkimökki päiväkodin pihalla sekä kaksi roskakatosta.  
Vantaan paloista ei aiheutunut suuria vahinkoja. Ilkivaltaa tehtiin yöllä ainakin Kaviokujalla ja Heporinteessä. 

Espoon Friisilä ja Vantaan Hakunila sijaitsevat noin 30 kilometrin päässä toisistaan.  

Lue myös:

    Uusimmat