Raju kaatuminen jätti jälkensä – Reetta Hurske varmisteli mestariksi: "Ei uskalla hyökätä"

Reetta Hurske teki sen, mitä odotettiinkin, kun hän juoksi 60 metrin aitojen Suomen mestariksi sunnutaina Tampereella. Viime viikolla rajusti Puolan Torunissa kaatunut Hurske sanoi juoksun olleen hurjan rytäkän jäljiltä varovaista.

Hurske juoksi finaalissa ajan 8.06 ja jätti kakkoseksi ehtineen Nooralotta Nezirin kymmenyksen päähän. SM-pronssia vei Vilma Mäki. Aiemmin alkuerässä Hurske kellotti ajan 8.02. Viime kaudella ennätyksensä 7.79 juosseelle Hurskeelle sunnuntain ajat olivat vaatimatomia.

Alkueräjuoksuun olen ihan tyytyväinen, että sain tasapainoisen juoksun tuohon. Olisin toivonut, että olisi mennyt alle kahdeksan, mutta tänään ei sitten vain mennyt. Ei voi mitään.

Tampereen Pyrintöä edustavan Hurskeen lähtökohdat SM-hallikisoihin olivat vaikeat. Hurske joutui jäämään pois kauden ensimmäisistä kisoistaan sairastelun vuoksi ja viime viikolla Puolan Torunissa matka päättyi kolmanteen aitaan, johon Hurske törmäsi rajusti pää edellä. Sunnuntaina Hurske juoksi ensimmäistä kertaa maaliin saakka tällä hallikaudella.

Sanotaanko, että viime viikolla startti oli parempi, mutta nyt pääsin maaliin, Hurske vertaili. 

Onhan se aika varovaista ja varman päälle vetämistä, mutta Suomen mestaruus. Niitä ei ole hallissa kuin yksi ennen tätä. Se tyydyttää jonkin verran.

Pika-aidoissa kolhut ovat arkipäivää, ja Hurskekin on kaatunut aiemmin. Viime viikon rysäys oli kuitenkin rajuudessaan poikkeuksellinen.

Nyt alkaa olemaan vauhdit sen verran kovia, että kun osuu ja lähtee kaatumaan, ei siinä oikein mitään pysty tekemään, Hurske kuvaili.

Kyllä sen siinä tajuaa, kun jalka jää kiinni aitaan, että nyt mennään, että yritetään selviytyä. Totta kai harmittaa, kun lähti niin hyvin liikkeelle, ja kun alkukausi on ollut niin hankala. Olisi saanut hyvän juoksun, mutta se jäi nyt odottelemaan. 

Reetta Hurske kaatuu todella vaarallisesti aitaan – kasvot ottavat rytäkässä osumaa 1:43
Reetta Hurskeen kisa Puolan Torunissa päättyi hurjannäköiseen kaatumiseen.

Hurjan näköinen kaatuminen jätti jälkensä Hurskeen tekemiseen, eikä tamperelainen ole täysin toipunut rytäkästä. Aitojen yli varmisteluun kului sunnuntaina aikaa, kuten myös Hurskeelle poikkeuksellisesti heikkoon lähtöön.

–  Ei uskalla hyökätä aidalle ja siihen menee aika paljonkin sadasosia. Lähtöpää takkusi tänään. Siihen se kaatui, Hurske manasi.

Aika pitkään sai olla valmiit-asennossa ja alkusileä oli tänään tahmea. Oikeastaan kaikki, mitä ennen ekaa aitaa voi tapahtua oli tänään aika surkeaa.

Nyt kun kauden ensimmäinen maaliin saakka juostu kilpailun on takana, on aika kääntää katseet tulevaan. Hurske on lunastanut paikkansa maaliskuun alussa kisattaviin sisäratojen MM-kilpailuihin Glasgow´ssa. MM-otatusta ennen Hurske kilpailee vielä kertaalleen ensi perjantaina Madridissa. Valmistautuminen MM-kisoihin jää kaikkea muuta kuin optimaaliseksi.

Totta kai se nyt harmittaa, että se ei ole ollut ihan sellainen kuin pitäisi olla. Mutta mitä mää tässä nyt enää itken, kun ei sille voi enää mitään tehdä. Yritetään saada tästä hallikaudestsa niin paljon irti kuin voi saada.

Onhan se fyysisesti ja henkisesti haastavaa, että ei ole oikein pystynyt sellaista treenipätkää tekemän pitkään aikaa kaikkien hankaluuksien jälkeen. Arvokisat on aina arvokisat, ja koen, että olen ihan hyvä kilpailija. Katsotaan mitä siellä tapahtuu.
 

Lue myös:

    Uusimmat