Rajoituksia höllennettiin Uudellamaalla – Mitä tämä tarkoittaa elokuvateatterien kannalta? MTV Uutiset vieraili Finnkinolla

4:03
Millaisena tulevaisuus näyttäytyy elokuvateatteri-alalla? Millä keinoin selvitään? Katso MTV Uutiset Liven haastattelu aiheesta!

Turvaväli- ja lohkovaatimukset ovat poistuneet käytöstä tänään Uudellamaalla. Tämän myötä myös elokuviin pääsee enemmän väkeä kuin aiempien rajoitusten puitteissa: puolet salikapasiteetista. Finnkino odottaa yleisömäärän kasvavan roimasti.

– Ensi viikon perjantaista alkaen paikoista on jo puolet käytössä. Suurin salimme on yli 600-paikkainen ja sinne saadaan tästä lähtien ottaa yli 300. Kyllä se on meille todella iso ja hieno muutos verrattuna aiempaan, toteaa Finnkinon kaupallinen johtaja Hannele Wolf-Mannila MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Korona-ajan ahdinkoa on kestänyt puolitoista vuotta. Teatterit ovat olleet välistä jopa tyystin kiinni.

– Tulot ovat olleet lähes nollissa, mutta kulut kuitenkin – vuokrat ja muut – juoksevat ihan normaalisti. Paljon olemme joutuneet erilaisia sopeutustoimia tekemään. Osa henkilöstöstämme on ollut puolitoista vuotta lomautettuna, Wolf-Mannila kuvailee.

Henkilökuntaa on myös jouduttu vähentämään pysyvästi.

– Ei ole ollut tarkkaa tietoa siitä, kuinka kauan rajoitukset kestävät. Suurimmaksi osaksi olemme selvinneet lomautuksilla.

– Olemme koittaneet elää ihan minimillä. Odotetaan että päästään lähemmäs sitä normaalia ja että toiminta on sitten jonain päivänä taas kannattavaa, Wolf-Mannila kuvailee.

Henkilökuntaa saadaan Wolf-Mannilan mukaan kutsuttua myös takaisin töihin, kun rajoitukset kevenevät.

Koko haastattelun näet videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja