Mainos

Rajavartiolaitos, helikopteri ja sukeltajat etsivät jäihin pudonneita Espoossa – olivatkin päässet turvaan omin avuin

Espoon edustalla järjestettiin tänään mittavat etsinnät jäihin pudonneiden löytämiseksi.

Merivartioston meripelastusjohtaja Ossi Pylväläinen kertoo, että vähän ennen neljää iltapäivällä Merivartiosto sai Hätäkeskuksen kautta ilmoituksen, että kaksi ihmistä on vajonnut jäihin Espoon Nuottaniemen edustalla Temppelisalmessa.

Paikalle hälytettiin useita Pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksiköitä sekä lääkärihelikopteri ja Rajavartiolaitoksen yksiköitä. Temppelisalmesta löytyi avanto, jossa sukeltajat etsivät hukkuneita. 

Puolentoista tunnin kuluttua etsintöjen aloittamisesta Hätäkeskuksen kautta tuli ilmoitus, jossa mies oli kertonut pudonneensa jäihin vaimonsa kanssa mutta päässeensä ylös ja turvaan Nuottaniemeen omin avuin.

– Varmistussoitto miehelle varmisti sen, että kukaan ei ollut enää veden varassa tai hukuksissa, Pylvänäinen kertroo Merivartioston tiedotteessa.

Jäillä liikkuvia varoitetaan sohjosta ja heikoista jäistä 

Merivartiosto kehottaa ihmisiä välttämään jäälle menemistä ja varomaan erityisesti kapeita salmia.

Tampereen Näsijärvellä moottorikelkka vajosi jäihin puolenpäivän aikaan. Päivystävä palomestari Risto Salonen sanoi, että vuoroin lämpenevän ja kylmenevän lämpötilan takia jäähän on saattanut jäädä isompia railoja, joita on vaikea nähdä kauempaa.

Myös Itä-Suomen poliisi varoitti, että etenkin moottorikelkka voi jäädä syvään jääsohjoon jumiin. Lisäksi lumi on piilottanut epätasaisuuksia ja virtapaikkojen heikkoja jäitä.

Ongelmiin voivat joutua myös hiihtäjät ja kävelijät. Pahimmassa tapauksessa jäältä ei pääse itse pois, poliisi varoittaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.