Mainos

Luistelija hukkui heikkoihin jäihin Espoossa – uskomaton tuuri pelasti toisen kuolemalta

Espoossa on hukkunut järven jäälle lähtenyt luistelija. Onnettomuus sattui hieman ennen kahta iltapäivällä Bodominjärvellä.

Jää oli pettänyt luistelijan alta. Pelastuslaitos onnistui saamaan jäihin pudonneen ylös järvestä, mutta häntä ei saatu enää pelastettua.

Järvellä tapahtui pian toinenkin jäihin putoaminen. Tällä henkilöllä oli kuitenkin onni matkassa.

– Helsingin pelastuslaitoksen sukeltajat olivat jääneet paikalle tekemään harjoitussukellusta. Kun he olivat lopettamassa harjoitusta, huomasivat he henkilön tippuvan jäihin noin 50 metrin päässä, Espoon päivystävä palomestari Jaakko Niskala, Länsi-Uusimaan pelastuslaitokselta kertoo.

Niskala epäilee, ettei jäihin pudonnut olisi omin voimin päästyt ulos. Jäihin vajonneella olikin hänestä todella hyvä onni.

Rajavartio tyhjensi jäät

Silminnäkijöiden mukaan iltapäivällä hieman ennen neljää paikalla oli pörrännyt myös helikopteri.

Niskalan mukaan Rajavartiolaitoksen helikopteri lensi paikalla ja tyhjensi Bodominjärven sekä läheiset järvet luistelijoista.

– Tuntuu, että ihmiset lähtee aika herkällä liipasimella jäälle. Vaikka jäät näyttävät upeilta, siellä on kuitenkin todella ohuita paikkoja. Kannattaa pysyä poissa sieltä, Niskala painottaa.

Hän muistuttaa, että jäille ei pitäisi mennä muutenkaan yksin. Mukana tulisi olla myös turvavälineet, kuten jäänaskalit.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.