Retkiluistelijat vajosivat jäihin Tuusulanjärvellä – pelastuslaitokset varoittavat petollisista jäistä: "Sinne ei pidä mennä"

Kaksi retkiluistelijaa vajosi jäihin Tuusulanjärvellä tänään alkuiltapäivästä. Palomestari muistuttaa, ettei jäille nyt parane mennä lainkaan.

Päivystävä palomestari Toni Sohkanen Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoo, että luistelijat pääsivät vedestä omin avuin rantaan. Pelastuslaitoksen yksikkö ja ensihoito tarkastivat luistelijoiden kunnon.

Hätäkeskus sai asiasta ilmoituksen kello 12.39.

Palomestari varoittaa, että jäät ovat nyt erittäin heikkoja eikä niille meno ole millään tavalla tarkoituksenmukaista.

– Luistelijoilla oli ilmeisen asianmukaiset varusteet, kun he pääsivät omin avuin rantaan. Kylmettyminen tapahtuu jossakin vaiheessa joka tapauksessa, vaikka varusteet olisivat vesitiiviit. Ihmetyttää toki, kun nyt lähes kaikista lätäköistäkin ovat jäät sulaneet, että järvelle pitää mennä. Jää voi näyttää kestävältä, mutta ei se sitä ole. Sinne ei pidä mennä, Sohkanen sanoo.

Paksuus ei päätä huimaa

Suomen ympäristökeskuksen jäänpaksuuskartan perusteella eteläisen Suomen järvijäät ovat paksuudeltaan vain yhdestä kymmenen senttiä.

Myös Pirkanmaan pelastuslaitos tiedotti eilen petollisesta jäätilanteesta maakunnassa. Perjantaina Nokian Ruokejärvellä ihminen vajosi jäihin, mutta hän pääsi omin avuin pois vedestä.

– Jäihin pudottua ja sieltä selvitäkseen tarvitaan hyvät fyysiset voimat ja ripaus onnea. Apu saattaa olla kaukana ja ongelma on, miten pystyy yleensäkään hälyttämään apua. Varsinkin jos on yksin liikkeellä, pelastuslaitoksen tiedotteessa todetaan.

Lue myös:

    Uusimmat