"Raiskasi minut kolmesti päivässä" – alaikäinen Angelique tunsi itsensä vangiksi hirviövalmentajan otteessa

Entinen tennispelaaja Angelique Cauchy on todistanut entistä valmentajaansa, lasten raiskaamisesta tuomittua Andrew Gueddesia vastaan. Cauchy on kertonut Gueddesin raiskanneen hänet jopa kolmesti päivässä.

Andrew Gueddes alkoi valmentaa ranskalaista tennispelaajaa Angelique Cauchya vuonna 1999, kun Cauchy oli 12-vuotias. Cauchy kertoi jo toukokuussa France Infolle Gueddesin raiskanneen hänet lähes 400 kertaa reilun kahden vuoden aikana. 

Hän puhui muun muassa karmivista muistoistaan 15 vuorokautta kestäneellä leirillä vuonna 2000.

– Hän raiskasi minut kolmesti päivässä kahden viikon ajan. 

– Ensimmäisenä yönä hän pyysi minua menemään huoneeseensa. Kun kieltäydyin, hän tuli minun huoneeseeni, ja se oli pahaa. 

Cauchy tunsi olevansa vankina.

– Vietin elämäni pahimmat 15 päivää.

Gueddes oli Cauchyn mukaan kertonut, että hänellä oli aids. Nuori pelaaja pelkäsi saavansa tartunnan.

– Elin 13–18-vuotiaana ajatellen, että minulla oli aids.

Gueddes tuomittiin 18 kuukaudeksi vankeuteen vuonna 2021 neljään tyttöön kohdistuneista raiskauksista ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tytöt olivat olleet 12–17-vuotiaita.

Itsemurha-ajatuksia

Cauchy todisti viime viikon tiistaina Gueddesia vastaan Palais Bourbonissa Pariisissa. Hän puhui urheilun häiriötapauksien selvittämiseen heinäkuussa perustetulle tutkintakomitealle, Le Parisien -lehti kertoo.

Gueddes ei Cauchyn mukaan välittänyt, vaikka nuori pelaaja sanoi, ettei halua olla tämän kanssa intiimisti.

– Hän sanoi minulle: Mitä sitten? Tiedäthän, että näin tapahtuu usein valmennussuhteissa. Vietämme niin paljon aikaa yhdessä, että se on normaalia, Cauchy kertoi valmentajan vastanneen.

Cauchy sanoi pohtineensa monta kertaa itsemurhan tekemistä. Hän kirjoitti synkistä ajatuksistaan pieneen muistikirjaansa seuraavaa:

– En kestä enää, tämän täytyy loppua, aion päättää kaiken.

"Tuo mestaruuksia"

Cauchyn mukaan hänen seuransa puheenjohtaja puolusti Gueddesia, vaikka oli jo väitetysti tiedossa, ettei Gueddesin käytös "nuorten tyttöjen kanssa ollut korrektia".

Kun eräs nainen varoitti Gueddesista, seuran puheenjohtajan vastaus oli Gueddesin mukaan: "Kyllä, mutta hän tuo meille mestaruuksia."

Pahaan oloon saa apua ympäri vuorokauden päivystävästä Kriisipuhelimesta numerosta 09 2525 0111. Surunauha ry:n numerot 044 751 9916 ja 044 977 9428 palvelevat arkisin klo 9–15.

Lue myös:

    Uusimmat