"Näki minussa vain kaksi rintaa ja takapuolen" – Sonia Souid purskahti kyyneliin: kohupomosta raastavia syytöksiä

Pelaaja-agentti Sonia Souid on jakanut kyyneleet valuen syytöksiä Ranskan jalkapalloliiton pitkäaikaisesta puheenjohtajasta Noel Le Graet'sta.  

Ranskan jalkapalloliittoa vuodesta 2011 johtanut Le Graet, 81, on toiminut pelaaja-agentti Souid'n mukaan siveettömästi häntä kohtaan ja ahdistellut häntä vuosina 2013–17.

– Hän oli suuntaani varsin selvä siitä, että jos olisimme läheisemmin, ideani toteutuisivat, Souid sanoi BFMTV:lle.

– Hän näki minussa vain kaksi rintaa ja takapuolen.

Souid kuvaili kyyneleet silmissään olleensa pettynyt, koska oli odottanut puheenjohtajalta esimerkillistä käytöstä.

"Ainoa asia, mitä hän halusi, oli pedin jakaminen kanssasi"

Souid kertoi Le Graet'sta myös ranskalaislehti L’Équipelle. Souid'n mukaan Le Graet kutsui häntä kotiinsa ja "ainoa asia, mitä hän halusi, oli pedin jakaminen kanssasi".

Souid kertoi kieltäytyneensä Le Graet'n esittämistä useista tapaamiskutsuista selitellen olevansa kiireinen. Hänen mukaansa Le Graet ei ollut todellisuudessa kiinnostunut naisten jalkapallosta, eikä hänen kanssaan keskustelemisessa ollut järkeä.

Souid on pelännyt avautua Le Graet'sta, eikä maailma ollut hänen arvionsa mukaansa muutama vuosi sitten "tällaiseen ulostuloon kenties valmis". Souid toivoo, että naisilla olisi rohkeutta puhua, koska hän uskoo, ettei ole ainoa, vaan vastaavia tapauksia on hänen uskoakseen kymmenittäin.

So Foot -julkaisu julkisti viime syyskuussa kyselyn, jossa useat tahot kertoivat nimettömästi saaneensa Le Graet'lta seksuaalisluontoisia viestejä.

Möläytys Zidanesta

0:26
Ranskan presidentti Emmanuel Macron lohdutti pettynyttä Kylian Mbappéa Ranskan häviämän MM-finaalin jälkeen.

Le Graet'n vaiheilla on myrskynnyt muutoinkin, ja hänen kommenttinsa ovat herättäneet Ranskassa närää.

Mies joutui maanantaina pahoittelemaan lausuntoaan ranskalaislegenda Zinédine Zidanesta. Le Graet läväytti radiohaastattelussa, ettei hän olisi edes ottanut vastaan puhelua, jos Zidane olisi soittanut ja tarjoutunut Ranskan jalkapallomaajoukkueen valmentajaksi.

Le Graet'n lausuntoon reagoi muun muassa Ranskan maajoukkueen nykyinen ykköstähti Kylian Mbappé, joka piti maansa futispampun möläytystä epäkunnioittavana.

Myös Ranskan urheiluministeri Amélie Oudéa-Caster on torunut maansa futiksen ykköspamppua ja sanonut pelaajien ansaitsevan parempaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja