Räikkösen lähtö vetää Vettelin surulliseksi: ”Jotkut tilanteet ovat olleet minulle epämukavampia”

Kimi RäikkösenFerrari-uran päättyminen saa tallikaveri Sebastian Vettelin muistelemaan F1-kaksikon yhteistä aikaa italialaistiimissä. Kaikki muistot eivät ole kovinkaan kultaisia.

MAINOS

F1-kausi suorana C Morella – Singaporen GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 11.25 ja 15.25
Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Singaporen GP klo 15.00, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Räikkönen on neljän vuoden aikana jäänyt useasti Vettelin varjoon oltuaan jo alkukaudesta lähtien kaukana MM-taistelusta. Suoria tallimääräyksiä on tullut vähän, mutta Räikkönen on joutunut Ferrarin taktisissa ratkaisuissa monesti häviäjäksi.

Vettel ja Räikkönen ovat tulleet erinomaisesti toimeen radan ulkopuolella, mutta saksalaisen mukaan he ovat tehneet hyvin töitä yhteen myös auton kanssa. Räikkönen vaihtuu ensi kaudella nuoreen Charles Leclerciin ja se vetää Vettelin mietteliääksi.

– Se on suoraan sanottuna surullista. Kimi on ollut paras tiimikaveri, joka minulla on ollut. Meillä on radalla erittäin vertailukelpoiset ajotyylit, mutta kuten hän sanoisi, mitään paskapuhetta ei ole ollut, Vettel kertoo C Moren haastattelussa.

Vettel viittaa puheessaan myös ristiriitaisiin tilanteisiin, joita Ferrarin marssijärjestyksessä on riittänyt.

– On ollut tilanteita, jotka ovat olleet minulle jopa enemmän epämukavia minulle kuin hänelle, mutta hän ei koskaan tehnyt niistä ongelmaa. Puhuimme jotain ja sitten jatkoimme eteenpäin.

– Keskinäinen kunnioituksemme auttoi paljon. Hän ei pelaa mitään tyhmiä pelejä. Hän rakastaa ajamista, ja olemme siinä erittäin samanlaisia. Sitten auton ulkopuolella ei tarvitse keskittyä luomaan jotain (hämmennystä), vaan kyse on enemmän auton ajamisesta, Vettel kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat