Räikkönen tehnyt huippujälkeä Bahrainissa – monta ennätystä liipasimella

Ferrarin Kimi Räikkönen on tilastojen pohjalta menestynein kuljettaja formula ykkösten Bahrainin GP:n historiassa.

Bahrainin kisa on ajettu F1-kalenterissa vuodesta 2004 lähtien, mutta kaudella 2011 sitä ei järjestetty. Räikkönen ei ole koskaan voittanut Bahrainissa, mutta on noussut palkintopallille peräti kahdeksan kertaa (viisi kertaa toinen, kolmesti kolmas). Sillä hän jakaa F1-ennätyksen palkintosijoissa ilman voittoa Fernando Alonson kanssa – espanjalainen on ollut kahdeksan kertaa podiumilla Brasiliassa ilman ainuttakaan ykköstilaa.

MAINOS

Bahrainin F1-viikonloppu C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 13.55 ja klo 17.55 
Lauantai: Harjoitukset klo 14.55, aika-ajo klo 17.55
Sunnuntai: Kiinan GP klo 17.55, ennakkotunnelmat klo 16.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More

Räikkösen palkintosaldon komeutta korostaa se, että suomalaiskuski ei ole koskaan startannut Bahrainin kisaan eturivistä tai edes kolmen parhaan joukosta sitten vuoden 2007. Hän on ajanut palkinnoille neljästi, kun on startannut 8. ruudusta tai kauempaa – helmenä kolmossija viimeisestä ruudusta vuonna 2006.    

Edellisen kerran palkintopallille viime kesän Itävallan GP:ssä ajaneella Räikkösellä on Bahrainissa mahdollisuus ohittaa Mika Häkkinen kaikkien aikojen voittotilastossa. Molemmilla on nyt kasassa 20 kisavoittoa.

Räikkösellä on mahdollisuus hieman karvaampaan ennätykseen aika-ajojen puolella. Ferrari-kuskin edellisestä paalupaikasta on aikaa 126 kisaa (Ranska 2008). Jos hän ajaa urallaan vielä paalulle, hän rikkoo Giancarlo Fisichellan ennätyksen pisimmästä tauosta paalupaikkojen välissä (107 kisaa).

Bahrainin pitäisi sopia Ferrarille, sillä se on ollut viime kausina ärhäkkä kuumissa olosuhteissa. Sen tiedostaa myös Mercedeksen Lewis Hamilton.

– Ferrari on erittäin hyvä kuumemmissa olosuhteissa. Ferrarista on tullut nopeampi ja ero meihin on kaventunut entisestään, he tulevat olemaan erittäin nopeita, Hamilton povaa.  

Lue myös:

    Uusimmat