Räikkönen ja Bottas haasteen kimppuun – Montrealin suomalaiskirous rikottavissa

Kimi Räikkösen ja Valtteri Bottaksen tällä kaudella ajamat paalupaikat nostavat odotuksia sille, että formula ykkösten Kanadan GP:n paalupaikalla nähtäisiin vihdoin tänä vuonna suomalaiskuljettaja.

MAINOS

Kanadan F1-viikonloppu C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 16.55 ja klo 20.55 
Lauantai: Harjoitukset klo 16.55, aika-ajo klo 19.55
Sunnuntai: Kanadan GP klo 20.55, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More

Montrealin kauniissa järvimaisemissa kiertävä rata on ollut F1-kalenterissa vuodesta 1978 lähtien ja ollut sen jälkeen tauolla vain parina vuonna.

Tästä huolimatta Kanadan GP:n paalupaikka on jäänyt tavoittamatta niin Keke Rosbergilta, Mika Häkkiseltä kuin nykykuskeiltakin. Voittoja on silti tullut kaksi: Häkkinen vuonna 1999 ja Räikkönen vuonna 2005.

Montrealin rata on tilaston myötä pitkäaikaisin nykykalenterissa mukana oleva F1-rata, jolla yksikään suomalainen ei ole yltänyt paalupaikalle. Toinen vastaava rata on Japanin Suzuka, jossa on nähty kolme suomalaisvoittoa, muttei ainuttakaan paalupaikkaa vuodesta 1987 alkaen.

Paalupaikan esteenä Kanadan GP:ssä, kuten muuallakin tällä kaudella, ovat suomalaisten tallikaverit Lewis Hamilton ja Sebastian Vettel, jotka ovat vieneet nimiinsä yhtä lukuun ottamassa kaikki paalupaikat viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Hamiltonia voidaan pitää Montrealin erikoismiehenä: Mercedeksen brittikuski on saavuttanut Kanadassa peräti viisi voittoja ja viisi paalupaikkaa. Ferrari-kuski Vettel on puolestaan voittanut kisan vain kerran, mutta otti radalla kolme peräkkäistä paalupaikkaa vuosina 2011–13.

Bottas sijoittui Kanadassa Williamsin autolla kaksi kertaa palkintopallin kolmoskorokkeelle ja ylsi lähtöruudukon neljänneksi niin ikään kahdesti. Rata kuuluu siis Bottaksen ehdottomasti vahvimpien joukkoon.

Räikkösen molemmat Montrealin palkintosijat ovat yli kymmenen vuoden takaa. Hän voitti vuonna 2005 ja sijoittui seuraavana vuonna toiseksi.


Lue myös:

    Uusimmat