Räikkönen keräsi kehut Arrivabeneltä – Ferrari-pomo nosti esille tärkeän elementin

Ferrarin suomalaiskuski Kimi Räikkönen ajoi voittoon sunnuntain USA:n GP:ssä kovan taistelun jälkeen. Räikkösen suoritus sai kehuja Ferrarin tallipäälliköltä Maurizio Arrivabeneltä, joka nosti esille myös koko tallin kannalta olennaisen pointin.

Ferrarin osalta USA:n GP sujui kaksijakoisesti. Mestaruustaistoa Mercedeksen Lewis Hamiltonia vastaan käyvä Sebastian Vettel osui heti ensimmäisellä kierroksella Red Bullin Daniel Ricciardon kanssa yhteen, minkä myötä Vettel tipahti joukon hännille. Saksalaiskuljettaja onnistui lopulta nousemaan kisassa neljänneksi.

Räikkönen puolestaan ohitti heti ensimmäisessä mutkassa paalulta lähteneen Hamiltonin. Välissä Hamilton onnistui nousemaan jo johtoon, mutta brittikuskin toisen varikkopysähdyksen jälkeen Räikkönen piti kärkipaikkansa hallussaan loppuun asti.

Ferrarin tallipäällikkö Mauruzio Arrivabene oli hyvin ilahtunut siitä, mitä Räikkönen näytti Austinin radalla.

– Kaikki kunnia Kimille, joka ajoi upean kisan, Arrivabene kehui.

Arrivabene nosti tapetille Räikkösen voiton ohessa koko tiimin työskentelyn.

– Talli näytti sitkeyttä, kun otimme askeleen eteenpäin ja pystyimme taistelemaan tasaväkisesti pahimpia kilpakumppaneitamme vastaan, Arrivabene totesi.

Ferrari-pomon pointti on hyvin merkittävä, sillä italialaistalli otti selkeän kehitysaskeleen muutaman edelliskisan alamäen jälkeen.

Austinissa Ferrarilta löytyi vauhtia, eikä talli alistunut Mercedeksen paineen alla.

Positiivisesta tuloksesta huolimatta Vettelin maailmanmestaruushaaveet kokivat jälleen lisää takaiskuja. Vettelin ero MM-taulukon kärjessä olevaan Hamiltoniin on nyt 70 pistettä, kun jäljellä on kolme kisaa.

Tallien taistossa Ferrarilla riittää myös kirimistä, sillä Mercedeksen kaula on nyt 66 pistettä.

– Numerot ovat meitä vastaan, mutta taistelemme loppuun asti. Ihan niin kuin nyt teimme, Arrivabene sanoi, viitaten USA:n GP:hen. 

Lue myös:

    Uusimmat