Raikkaampi sisäilma helpoin konstein

Hyvä sisäilma on pölytön ja hajuton. Mikäli kodin rakenteissa ei ole vikaa, sen voi saavuttaa helpoin konstein.

Näillä vinkeillä parannat kotisi ilmanlaatua ja pidät pöpöt kurissa:

Tuuleta

Pidä ikkunoita auki mahdollisimman paljon. Käytä läpivetoa hyväksesi erityisesti, jos sinulla on takka tai kaasuliesi. Talvella kirpakka ulkoilma raikastaa kodin nopeasti.

Siivoa myrkyttömillä tuotteilla

Käytä siivouksessa viinietikkaa, ruokasoodaa, sitruunamehua ja muita luonnollisia puhdistajia, niin vältyt kemikaalien sisältämiltä myrkyiltä. Jos joudut turvautumaan kemikaalipuhdistajiin, luo käyttöohjeet huolella ja siivoa jälkesi.

Käytä eteistä

Jätä kengät tuulikaappiin, niin et kuljeta saasteita niiden mukana kotiisi. Eteisessä kannattaa olla kuramatto ja jos asut omakotitalossa, voit laittaa pihalle ruohomaton, johon suurimmat kivet ja kurat jäävät.

Imuroi

Imuroi matot ja lattiat usein, jotta niihin ei kerry pölyä, koirankarvoja tai muuta likaa. Pese ovimatot säännöllisesti. Pelkkä imurointi ei aina riitä, vaan silloin tällöin olisi hyvä pyyhkäistä viimeisetkin pölyn ja lian rippeet kostealla mopilla ja hyväntuoksuisella puhdistusaineella.

Pudista mattoja

Irtonaiset matot ovat kokolattiamattoja kätevämpiä, sillä ne on helppo viedä ulos tuulettumaan ja tampattavaksi. Valitse luonnonmateriaaleista tehtyjä mattoja. Muista huoltaa mattojasi säännöllisesti, sillä etenkin korkeanukkaiset matot keräävät juureensa paljon likaa ja pöpöjä.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja