Maailmantähti pudotti ison ilmoituksen – ei osallistu olympialaisiin

Tenniksen naisten maailmanlistalla kolmantena oleva Aryna Sabalenka ei osallistu Pariisin olympialaisiin.

Valkovenäläinen Sabalenka, 26, sanoi kokevansa, että hänen on huolehdittava viime kuukausien vaikeuksiensa jälkeen terveydestään. Maailmantähti ajattelee aikataulun olevan sikäli liian hankala heinä-elokuun vaihteessa käytävää Pariisin tennisturnausta ajatellen.

– Pidän mieluummin vähän lepoa varmistaakseni, että olen fyysisesti ja terveydellisesti valmis koville kentille, Sabalenka kertoi maanantaina WTA-kiertueen verkkosivujen mukaan.

– Minusta tuntuu, että tämä on turvallisempi ja parempi vaihtoehto keholleni.

Koville kentille siirrytään pian Pariisin olympialaisten jälkeen. Elokuun lopussa käynnistyy jo Yhdysvaltain avoin mestaruusturnaus.

Tenniksen olympiaturnaus pelataan puolestaan massalla ensimmäistä kertaa vuoden 1992 Barcelonan kisojen jälkeen. 

"Elämäni pahin kokemus kentällä"

Sabalenka pelaa tällä viikolla ruohoturnausta Berliinissä osana valmistautumista heinäkuun alussa käytävään Wimbledonin grand slam -turneeseen. Vastikään Ranskan avoimissa valkovenäläishuippu kärsi vatsataudista puolivälieräottelussaan, jonka hän hävisi venäläisteini Mirra Andreevalle.

– Se oli elämäni pahin kokemus kentällä. Olen pelannut sairaana, olen pelannut vammojen kanssa, mutta kun sinulla on vatsatauti eikä energiaa ja olet grand slam -turnauksen puolivälierissä, se on todella kamala kokemus. 

– Uskon, että kehoni vain pyysi lepoa. Onnistuin löytämään pari päivää rentoutumiselle ja toipumiselle rankkojen kuukausien jälkeen.

Sabalenka on parhaimmillaan ollut maailmanlistalla ykkösenä. Hän on voittanut grand slam -turnauksista Australian avoimet kahdesti peräkkäin 2023 ja 2024.

Medvedev hamuaa olympialaisiin

Valkovenäläiset ja venäläiset urheilijat voivat kilpailla Pariisissa vain neutraaleina urheilijoina. He eivät saa aktiivisesti tukea Venäjän Ukrainaa vastaan käymää hyökkäyssotaa.

Tenniksessä miesten maailmanlistalla neljäntenä oleva venäläinen Daniil Medvedev on yksi urheilijoista, jotka aikovat osallistua olympialaisiin neutraalilla statuksella.

Lue myös:

    Uusimmat