Mainos

RAF-terroristi kuoli poliisin luotiin

Saksalaiseen Punaiseen armeijakuntaan, eli RAF-terroristijärjestöön kuulunut
, 43, kuoli eilen poliisin ampumasta luodista wieniläisessä lähiössä Itävallassa.
Poliisin saaman vihjeen perusteella Meyerille ja tämän naisseuralaiselle oltiin tekemässä passintarkastusta, kun Meyer avasi tulen kohti poliiseja. Syntyneessä tulitaistelussa haavoittui lisäksi yksi poliisi. Meyerin vielä tunnistamaton seuralainen on pidätetty. Meyer oli etsintäkuulutettu epäiltynä osallisuudesta neljään murhaan 1980-luvulla.

Punainen armeijakunta surmasi vuonna -86 saksalaisdiplomaatti Gerold von Braunmuehlin, Siemensin johtajan Heinz Beckurtsin ja tämän autonkuljettajan sekä Deutsche Bankin tiedottajan Alfred Herrhausenin vuonna -89. Itävallan sisäasiainministerin Karl Schloeglin mukaan poliisi ei koko keskiviikkoisen tapahtumasarjan aikana ollut tietoinen Meyerin henkilöllisyydestä, joka selvisi vasta myöhemmin. Schloegl arveli Itävallan televisiossa, että Meyer oli Wienissä valmistelemassa iskua tai tarkkailemassa jotakuta.

RAF-terroristijärjestö perustettiin vuonna 1970 ja sen jäsenten epäillään tappaneen ainakin 30 elinkeinoelämän ja politiikan vaikuttajaa. Ryhmä itse ilmoitti hajaantumisestaan viime vuonna oltuaan sitä ennen hiljaa jo kuusi vuotta. Ryhmän tunnetuimmat johtajat Andreas Baader ja Ulrike Meinhof kuolivat 70-luvulla vankilassa. Kuusi ryhmän jäsentä kärsii yhä elinkautisia tuomioitaan terroriteoista.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.