Radiojuontajan unelmaloma Meksikossa muuttui dramaattisesti – ei tietoa kotiinpääsystä

Koronakriisi ei näy Meksikon katukuvassa niin merkittävästi kuin muualla maailmassa.

Ysäri-radion juontaja Rea Tallgrenin ja hänen aviomiehensä Meksikon-matka muuttui dramaattisesti koronaviruskriisin vuoksi.

Pariskunta lähti Meksikoon juhlimaan ystäviensä häitä puolitoista viikkoa sitten, jolloin Suomessa ei ollut niin vakava tilanne kuin tällä hetkellä.

Tallgren on seurannut lomallaan intensiivisesti uutisia kotimaassa ja maailmalla.

–  Itse en aluksi ymmärtänyt, että tilanne voisi vaatia näin dramaattisia toimenpiteitä ja siksi säikäyttikin pahasti, kun eri maat alkoivat laittaa rajojaan kiinni. Suomen ilmoitettua omista toimistaan, puhelimeni alkoi huutaa ystävien laittaessa huolissaan viestejä siitä, että pääsemmekö kotiin, Tallgren viestittää. 

Epätietoisuus

Tallgren ja hänen miehensä ovat yrittäneet vaihtaa lentojaan aiemmaksi. He ovat soittaneet lentoyhtiöön, jossa linjat ovat tukossa. Myöskään nettisivut, joissa heidän varauksensa on, ei toimi. Tallgren kertoo MTV Uutisille, että on hyvin epäselvää, pääsevätkö he lentämään huomenna kotiin vaiko ei.

– Voi olla, että pääsemme huomenna lentämään aivan ilman ongelmia takaisin kotiin. Toinen skenaario on kuitenkin se, että lennot perutaan, emmekä pääse lähtemään maasta. Otimme varmuuden vuoksi lennot lauantaiksi Kuubasta Suomeen, koska käsityksemme mukaan Finnair pyrkii lentämään sieltä lauantaina vielä yhden lennon.

Pariskunta yritti etsiä uusia lentoja, mutta ne ovat nousseet pilviin, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump laittoi rajat kiinni Euroopalta koronaviruspandempian vuoksi

– Olemme seuranneet jo usean päivän ajan tilannetta ja lentojen hinnat ovat heitelleet paljon. Hassua on se, että edelleen hakukoneet tarjoavat lentoja Jenkkien kautta, vaikka oikeasti sinne ei toki pysty lentämään.

Tallgren kuvailee tämän hetkisiä tunnelmiaan hyvin sekavaksi.

– Haluaisin päästä kotiin lähemmäksi perhettä ja ystäviä ja toki palata myös töihin mahdollisimman pian. Mitä kauemmas lähtö venyy, sitä myöhemmin pääsen myöskään palaamaan töihin karanteenissa. Epävarmuus pelottaa, koska tuntuu siltä, että mitä vaan voi tapahtua. Ei auta kuin toivoa parasta. 

Tallgrenin mukaan koronavirus ei näy liioimmin Meksikossa. Ravintoloissa on esillä paljon käsidesiä, mutta muuten muita varotoimenpiteitä ei ole näkynyt. 

– Paikallinen ystäväni sanoi, että aiheesta ei ole ollut viime päiviin asti edes kovin paljon uutisointia. Paikalliset tuntuvat siis suhtautuvan asiaan aika rennosti, ainakin näin turistin näkökulmasta. Turistien keskuudessa aihe sen sijaan on tapetilla. Ravintoloissa turistit keskustelevat keskenään aiheesta.




Lue myös:

    Uusimmat