Radiojuontaja Rea Tallgren majoitti kotiinsa Ukrainasta pakoon lähteneen äidin ja taaperon – järkyttävä kohtalo sai purskahtamaan itkuun

Suomalaiset yritykset ovat lähteneet nopeasti ja poikkeuksellisen avokätisesti tukemaan hyväntekeväisyysjärjestöjen Ukraina-keräyksiä 2:07
Ukrainan sota on saanut myös suomalaisyritykset tukemaan Ukrainaa.

Tallgren kertoi koskettavasti ukrainalaisen äidin ja tyttären kohtalosta.

Ysäri-kanavaa juontava Rea Tallgren kertoo Instagramissa majoittaneensa kumppaninsa kanssa Ukrainasta pakoon lähteneen äidin ja tämän 2-vuotiaan tyttären.

– Lauantai-ilta. Olohuoneemme lattialla leikkii 2-vuotias ukrainalainen tyttö. Vielä reilu viikko sitten hänellä oli kotimaa ja koti. Nyt hän on äitinsä ja pienen matkalaukun kanssa paossa sotaa, Tallgren kirjoittaa.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa julkaisun myös täältä

Idea pakolaisten majoittamiseen tuli Tallgrenin mukaan hänen kumppaniltaan. Pariskunta on pitänyt jo pitkään yhtä, mutta rakkaan ele tuli radiojuontajalle yllätyksenä. Ehdotus kosketti häntä syvästi.

– Ollaan oltu kohta 7 vuotta yhdessä, enkä uskonut yllättyväni enää mistään. Yllätyin. Itkin. Rakastan enemmän kuin koskaan aiemmin, vaikka en pitänyt sitä mahdollisena. En ole koskaan – koskaan – ollut yhtä ylpeä miehestäni. Kultainen sydän, vaikka ulkokuori onkin kova, Tallgren kertoi Instagramin Stories -osiossa.

Ukrainalaistytön paidassa luki Tallgrenin mukaan teksti "Dancing among the stars (tanssii tähtien joukossa).

– Itken, kun laitan paidan pyykkikoneeseen. Tyttö tutkii koko talomme, leikkii kaukosäätimillä ja naapurimme lainaamilla leluilla. Yhtäkkiä hän lyö varpaansa portaaseen. Pienet silmät kyyneltyvät ja hän kävelee luokseni, nostaa pienen jalkansa minua vasten. En ymmärrä hänen kieltään, mutta puhallan pientä varvasta ja silittelen pientä jalkaa. Puhallan niin monta kertaa, että hänen silmänsä eivät enää ole kyynelistä kirkkaat.

Tallgren kertoo, että tytön äiti ei puhu sanaakaan, sillä hän ei ole nukkunut 1,5 viikon aikana kuin muutaman tunnin.

– Yöllä mennessäni nukkumaan mietin, kunpa voisin puhaltaa myös kaiken hänen kipunsa pois, hän päättää.

Lue myös:

    Uusimmat