Radiojuontaja Niina Backmanilta haikea päivitys: "Aika mennä eteenpäin, kumpikin omaan suuntaan"

Niina Backman kertoo haikeana Instagramissa, että hänen ja juontajakollegan Anssi Honkasen yhteinen radio-ohjelma päättyy.

Radio Novan iltapäivää yhdessä Anssi Honkasen kanssa juontanut Niina Backman julkaisi perjantaina Instagram-tilillään haikean päivityksen, jossa hän kertoo yhteisen ohjelman päättyvän.

– Nyt on aika mennä eteenpäin, kumpikin omaan suuntaan, aloittaa Backman ja kertoo, että päätös syntyi jo puolitoista vuotta sitten, kun Honkanen oli kertonut halustaan ja tarpeestaan uudistua ammatillisesti.

Backmanin mukaan lopetuspäätös tehtiin silti yhdessä ja se tuntui luontevalta.

– Me onnistuttiin yhdessä tekemään hyvä ohjelma ja ollaan nautittu matkasta. Me saavutettiin kaikki meidän tavoitteet, joista yksi oli olla Suomen kovin ja kuunnelluin iltapäiväohjelma, hän perustelee.

Backman paljastaa kirjoituksessaan myös sen, ettei hän ole katoamassa Novan taajuuksilta, vaikka yhteinen taival tutun juontajaparin kanssa päättyy.

– Kun elämä tuo eteen muutoksen, on aika asettaa uudet tavoitteet. Ajatus yksinjuontamisesta ja omasta ohjelmasta on kiehtonut jo pitkään. Siinä missä nyt Anssin kanssa nautitaan viimeisistä viikoista ja tästä hienosta yhteisestä matkasta, niin ihan yhtä lailla odotan superinnoissani tulevaa, kun aloitan 2.8. radio Novan päivässä, hän paljastaa.

Ennen uuden työrupeaman aloittamista Backmanilla on edessään kesäloma, joka tulee hänen mukaansa tarpeeseen.

– Silloin ei ajatella töitä, vaan keskitytään omaan hyvinvointiin ja perheeseen mökkeillen sekä karavaanarielämää kokeillen, hän raottaa lomasuunnitelmiaan.

Myös Honkanen kertoi omalla Instagram-tilillään kertoneensa päätöksestään esimiehelleen jo tammikuussa 2020. Hän muisteli tunteikkaassa päivityksessään radiouransa vaiheita.

– Olen tehnyt nautinnollisen uran radiopersoonana, ja saavutin sillä saralla kaiken, mitä lähdin hakemaan. NRJ:n Aamupojista tehtiin legendaarinen aamuohjelma Rennen (Korppila) kanssa ja Novan Iltapäivä nostettiin Niinan kanssa Suomen suurimmaksi kaupalliseksi iltapäiväohjelmaksi.

– Äiti opetti, että kun jotain aloitat, niin tee se loppuun. Mielestäni olen toteuttanut tätä ajatusta työssäni aika hyvin. Nyt on täydellinen hetki lähteä kohti seuraavaa unelmaani, Honkanen summaa. 

Hän kehuu vuolaasti myös Backmania.

– Niinan kanssa arvostus ja luottamus on tapissaan, eikä töpseliä vedetä seinästä sen takia, että ohjelma ei tuntuisi enää mielekkäältä. Nautin edelleen joka sekunnista, hän kiittelee.

Honkanen kertoo, että tulevaisuudessa hän aikoo toimia juontajavalmentajana. Radio Novan iltapäivää luotsaavat jatkossa puolestaan Esko Eerikäinen ja Suvi Hartlin. Myöskään Honkanen ei kuitenkaan katoa kokonaan radioaalloilta.

– Mun duuni kuuluu jatkossa muiden tekijöiden onnistumisten kautta, ja jotta et pääsisi täysin mun äänestä eroon, jatkan Nova Klassikot-ohjelmaa sunnuntaisin, hän kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja