Mainos

Poliisin epäilys heräsi kesken rutiinitehtävän: "Jotain vakavaa on sattunut" – paloittelumurhan uhri noin 50-vuotias mies

Poliisin mukaan Pietarsaaren epäillyn murhan tutkinta on vasta hyvin alkuvaiheessa. Rikospaikkatutkinta Permon alueella jatkuu edelleen.

Epäillyn paloittelumurhan uhri on pystytty tunnistamaan, hän on vuonna 1965 syntynyt mies Pietarsaaresta. Poliisi on pidättänyt kaksi henkilöä epäiltynä murhasta. Molemmat epäillyt ovat Suomessa syntyneitä Suomen kansalaisia.

MTV:n tietojen mukaan pidätetyt olisivat paikkakuntalaiset mies ja nainen, mutta poliisi ei vahvista tietoa.

– Tässä on otettu kaksi ihmistä kiinni. He ovat Suomen kansalaisia, syntyneet Suomessa. Heidän mahdollisesta rikostaustastaan, iästään tai sukupuolestaan emme lähde avaamaan, kertoo komisario Magnus Jakobsson MTV Uutisille.

Poliisin mukaan vakava rikos ilmeni eilisiltana, kun poliisipartio kutsuttiin alueelle ”rutiinitehtävän” vuoksi.

– Poliisi on toisen rutiinitehtävän yhteydessä käynyt siellä alueella ja siinä yhteydessä heräsi epäilys, että jotain vakavaa on sattunut. Sitä on lähdetty tarkemmin tutkimaan. Se on johtanut siihen, että nyt tutkitaan murhaa.

Uhrin läheinen löysi hylsyn

Kyseessä on kerrostaloalue, jolta poliisi on löytänyt ruumiinosia.

MTV Uutiset tapasi tapahtumapaikalla kerrostaloasunnossa surmailtana käyneen miehen, joka on uhrin läheinen. Tämä kertoi nähneensä yhden asunnon edessä verijälkiä sekä löytäneensä lattialta hylsyn, jonka ojensi asuntoon menneelle miehelle.

Tässä vaiheessa hän ei vielä tiennyt, mitä oli tapahtunut, vaan tarkoitus oli vain hakea uhri pois samasta asunnosta, jonne hän oli tämän vienytkin.

Poliisi ei kuitenkaan kerro, epäilläänkö tapauksessa käytetyn myös ampuma-asetta.

– Tekotapa on sellainen, josta emme lähde lausumaan tässä vaiheessa.

Yleisin syy paloitteluun ruumiin hävittäminen

Ruumiin paloittelun yleisin motiivi on ruumiin hävittäminen ja kätkeminen.

Tapauksia on ollut viime vuosina muutamia, eikä niihin ole juuri liittynyt esimerkiksi vuonna 1998 tapahtuneen Hyvinkään paloittelumurhan kaltaisia rituaaleja.

Jutun kuvatekstiä muokattu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.