Sokkikäänne TTK:ssa – Jarkko Niemi jättäytyy kisasta

Jarkko & Kia - Tyttö sekä Hän 4:21
”Olen tosi iloinen, että kulkee henki ja ei pysähtynyt sydän” – Näin eteni vaihe vaiheelta treeniviikolla sairastuneen Jarkko Niemen viimeiseksi jäänyt tanssi.

Jarkko Niemen Tanssii Tähtien Kanssa -taival päättyy. 

Tanssii Tähtien Kanssa  -ohjelmassa semifinaaliin yltänyt näyttelijä Jarkko Niemi  jättäytyy pois kilpailusta terveydellisistä syistä johtuen. 

Edellisviikolla Niemi sairastui flunssaan, joka vaikutti merkitsevällä tavalla hänen tanssiharjoituksiinsa. Loppuviikosta olo parani ja Niemi pystyi palaamaan tanssisalille, mutta sunnuntai-illan lähetyksessä hänen vointinsa huonontui jälleen. Niemi tanssi ohjelmassa tähtiopettaja Kia Lehmuskosken  parina.

Niemi kertoo MTV Uutisille käyneensä maanantaiaamuna lääkärin pakeilla, joka määräsi näyttelijälle ainakin viikon mittaisen liikuntakiellon. 

TTK:n sääntöjen mukaan semifinaalivaiheessa kilpailija ei pysty enää jättämään lähetystä väliin terveydellisistä syistä, vaan Niemen matka Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa tulee päättymään tähän. 

– Tällä hetkellä ei ole turvallista treenata kaikkea sillä lailla hyvin, nyt tarvitsee vain lepoa, jotta vältytään miltään vakavammalta jälkitaudilta. Ei saa nyt rasitusta tuottaa. Tosi ikävää, mutta terveys edellä pakko mennä. 

Toisaalta Niemi kertoo olevansa huojentunut siitä, ettei kyse ole hänen terveytensä osalta vakavammasta asiasta. Harmissaan hän silti on tilanteesta, vaikka varotoimiin ryhtymisellä on hyvin painavat syyt. 

– Varsinkin, kun on ollut niin paljon äänestäjiä ja tsemppiä tullut katsojilta. Se on yllättänyt minut ihan täysin, kuinka isosti ihmiset ovat kannustaneet. Se harmittaa, että se jää kesken. Tosi iso kiitos kaikille, jotka ovat kannustaneet.

TTK:n sääntöjen mukaan ennen semifinaalivaihetta kilpailijalla on mahdollista jättää yksi lähetys väliin painavasta syystä johtuen. Tällainen tilanne nähtiin aiemmin kuluvalla kaudella, kun kylkensä murtanut Sointu Borg jättäytyi yhdestä lähetyksestä ja palasi parketille seuraavalla viikolla. 

Tässä vaiheessa kilpailua yhden viikon jättäminen väliin ei kuitenkaan ole mahdollista. Mikäli säännöt olisivat sen kuitenkin sallineet, olisi Niemi kertomansa mukaan jatkanut vielä tanssimista ensi viikolla. 

– Tottakai olisin kokeillut, että miten se vointi olisi kohentunut siinä viikon aikana. Ehdottomasti. Mutta niinkuin sanottu: terveys edellä. 

– En saa tällä hetkellä tehdä mitään, missä hengästyy. Eilen hengästyin portaissakin. Rumba on kuitenkin suht rauhallinen tanssi, niin piti siinäkin tsempata, että pystyi olemaan yskimättä. Kyllähän järkikin sanoo, että nyt vain pitää ottaa iisiä. 

Sen sijaan, että Niemi harmittelisi nyt sitä, mikä jäi häneltä saavuttamatta, haluaa hän keskittyä iloitsemaan sitä, mitä kaikkea ehti syksyn aikana tekemään ja oppimaan. 

– Kuinka paljon hyviä lähetyksiä takana ja miten paljon pidempi ja monivaiheisempi tämä TTK-matka oli, kuin osasin uskaltaa kuvitella. Vaikka nyt harmittaa, niin silti on tosi monta asiaa, minkä takia olla myöskin iloinen tästä. 

Lisää uutisia kauden jatkosta Tanssikuplassa tänään kello 18 MTV Katsomossa!

Alla olevilta videoilta näet Jarkko Niemen tansseja Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman varrelta.

Jarkko & Kia - Let Me Entertain You 6:10
Jarkko & Kia - Let Me Entertain You

Jarkko & Kia - Kai surra saan 2:39
Jarkko & Kia - Kai surra saan

Jarkko & Kia – Valssi 6:03
Jarkko & Kia – Valssi

Jarkko & Katri – Everybody 5:40
Jarkko & Katri – Everybody

Tanssii Tähtien Kanssa sunnuntaisin klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.
Tanssikupla MTV Katsomossa klo 18 maanantaisin ja perjantaisin. 

Lue myös:

    Uusimmat